Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗастарілий жир і плями просто розчиняться на очах – ось що використовують...

Застарілий жир і плями просто розчиняться на очах – ось що використовують для миття кухні господині

Этот материал также доступен на русском языке
Бризки жиру зі сковорідки, масляні плями від брудних рук - з часом ці забруднення на дверцятах кухонних шаф стають настільки сильними, що простого прибирання вологою ганчіркою стає недостатньо. Сьогодні розповімо про найдієвіші способи видалення застарілих плям від жиру.

Навіть господині, які звикли щодня протирати меблі, зауважують – є забруднення, які так просто не подолати. Ще однією проблемою стає вибір засобів для чищення. Адже деякі можуть пошкодити покриття, а деякі коштують невиправдано дорого. Ми підібрали три простих засоби, які можна приготувати вдома, щоби відчистити застарілий жир на кухонних шафах.

Раніше ми розповідали, як відмити унітаз.

Рідке мило

Якщо забруднення свіжі, з ними легко впорається рідке мило чи засіб для миття посуду. Додайте його в теплу воду та ретельно вимийте шафи. Насамкінець потрібно обов’язково змити засіб чистою водою і витерти насухо чистою ганчіркою. Адже після висихання мило залишить світлі розводи на меблях.

Оцет та цитрусові шкірки

Приготуйте багатофункціональний очищувач, який підійде для прибирання всієї кухні та ванної кімнати. Наповніть ємність на три чверті цитрусовими шкірками. Підійдуть і апельсинові, і лимонні, і грейпфрутові, і лаймові, і мандаринові. Можна робити мікс. Залийте шкірку столовим оцтом. Настоюйте суміш протягом 2-3 тижнів. Потім процідіть і використовуйте розчин для чищення поверхонь. Зручно перелити його у пляшку з пульверизатором.

Читайте такожБільше жодних жовтих плям і розводів: навіть найстаріша ванна буде виглядати, як нова

Харчова сода

Найскладніші забруднення та старі жирні плями допоможе відчистити сода. Вона впорається навіть із краплями жиру, який міцно прилип до дверей шаф. Додайте трохи води в соду, щоб отримати густу пасту. Нею почистіть брудні місця. Не залишайте соду довго «працювати» на поверхнях меблів. Вимийте шафи чистою водою і протріть насухо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні