Новини

Окупанти вдарили балістикою по готелю у Кривому Розі, є загиблі — воєнне зведення 27 серпня

Обстріли України 27 серпня 2024 року

У ніч проти 27 серпня радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжується 91 засіб повітряного нападу противника.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Цієї ночі окупанти завдали удару по Україні ракетами різних типів і ударними БПЛА:

  • трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 “Кинжал” (з літаків МіГ-31К з повітряного простору Липецької області РФ);
  • балістичною ракетою “Іскандер-М” (з Криму);
  • крилатою ракетою “Іскандер-К” (з Воронезької області Росії);
  • п’ятьма крилатими ракетами Х-101 (з бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської області РФ);
  • 81 ударним БпЛА типу «Shahed» (з Єйська та Курської області Росії).

Станом на 9:00 внаслідок бойової роботи протиповітряною обороною збито:

  • 5 крилатих ракет Х-101;
  • 60 ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”.

Десять ворожих безпілотників локаційно втрачено (ймовірно впало) на території України, одне перетнуло кордон з Білоруссю, ще близько десяти перебувають у повітряному просторі України.

Бойова робота велася у більшості регіонів країни: у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Так, російські війська вдарили балістичною ракетою по Кривому Розі, внаслідок чого загинуло двоє людей, четверо отримали поранення, доля ще двох досі залишається невідомою — вони можуть залишатися під завалами.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак.

У лікарні у тяжкому стані перебуває 43-річна жінка. Госпіталізовано і 37-річного чоловіка. Він перебуває у стані середньої тяжкості. Ще три потерпілих приходитимуть додому.

Внаслідок атаки пошкоджено також 6 магазинів, 4 багатоповерхівки, 8 автомобілів.

Як повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, внаслідок нічної атаки “шахедів” на Запоріжжі загинуло двоє людей, ще четверо отримали поранення.

Також вночі окупанти атакували ракетами та дронами Київ, але всі цілі були збиті протиповітряною обороною. Внаслідок падіння уламків у лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів спалахнула трава. Деякі пожежі вже ліквідували, решту – локалізували. Про це повідомили у КМВА.

Над Хмельницькою областю вночі було збито 8 повітряних цілей, внаслідок падіння уламків яких спалахнули два приватні будинки. Мешканець одного з будинків отримав контузію. Про це повідомив голова Хмельницької ОВ Сергій Тюрін.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, на фронті протягом минулої доби зафіксовано 170 бойових зіткнень. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням 129 ракет, 81 авіаційний удар, задіявши 116 КАБ. Крім цього, здійснив понад 4500 обстрілів, зокрема 156 — із використанням реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів Колісниківка, Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Петрівка, Олександропіль, Селідове, Єгорівка, Вугледар, Тягинка, Токарівка, Садове, Одрадокам’янка.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури.

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 16 районів зосередження живої сили противника, пункт управління БпЛА, РЛС «Зоопарк», два склади боєприпасів, артсистему та ще один важливий об’єкт ворога.

Оперативне зведення Генштабу на 27 серпня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку агресор продовжував наступальні дії. Тут відбулося три бойових зіткнення в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 16. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 20 атак окупантів в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського.
На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито сім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак у районах Торецька і Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 60 штурмових дій в районах населених пунктів Калинове, Воздвиженка, Новоолександрівка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Новогродівка, Мемрик, Михайлівка та Карлівка. Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають ворогу відчутних втрат.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 22 штурмові дії в напрямку Водяного, Вугледару та поблизу Пречистівки, під час штурмів активно задіював бронетехніку.
На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи активних наступальних дій не проводили.

На Придніпровському напрямку окупанти здійснили чотири безуспішні спроби вибити підрозділи Сил оборони з зайнятих позицій.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ.

Ворог на всіх напрямках не припиняє спроби штурмів позицій українських захисників, задіює для цього значні сили. Незважаючи на це, наші воїни продовжують стримувати ворога та завдавати йому значних втрат.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1280 осіб. Також українські воїни знешкодили 12 танків, 19 бойових броньованих машин, 52 артилерійські системи, одну РСЗВ, 120 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 103 ракети, 58 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме пальне з 1 вересня (відео)

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування

Метки: війна Генштаб зведення обстріли

Новое на сайте

  • Новини

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…

19/09/2024 18:34
  • Новини

Стосується пенсіонерів: як по відео зв’язатися з Пенсійним фондом

Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…

19/09/2024 17:39
  • Новини

Такі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень за лічильник

Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…

19/09/2024 17:02
  • Статті

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…

19/09/2024 16:27
  • Статті

Тривоги пенсіонерів: чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв’язку із зміною закону

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

19/09/2024 15:53
  • Новини

Обов’язково закопайте на грядці сухі чорнобривці: корисний лайфхак від досвідчених городників

Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…

19/09/2024 15:21