Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнських водіїв штрафують, хоча Кабмін заборонив: за що треба платити тисячі гривень

Українських водіїв штрафують, хоча Кабмін заборонив: за що треба платити тисячі гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Водіїв в Україні незаконно штрафують. Чи потрібно сплачувати штрафи, якщо діє заборона уряду?

Поліцейські почали масово штрафувати водіїв. Виною тому поширене порушення. Але такі штрафи є незаконними у зв’язку з рішенням Кабінету Міністрів України.

Раніше ми розповідали, за яке порушення водії можуть “потрапити” на 850 гривень.

Зараз в Україні водіям-початківцям видають так зване “тимчасове” посвідчення водія, яке діє два роки. Після закінчення цього терміну документи втрачають чинність і водій повинен замінити їх на постійні права. Для цього варто звернутися до сервісного центру.

Однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії Кабінет Міністрів України ще 2022 року видав постанову №184, згідно з якою термін дії всіх документів водіїв продовжили до закінчення військового стану.

І хоча в поліції про цей нормативний акт знають, штрафи за прострочені документи все одно виписують. За словами юристів, до яких звертаються такі водії, останнім часом штрафують масово. За словами охоронців порядку, “порушники” нібито мали за 2,5 роки можливість обміняти права без ризику для життя та здоров’я.

Таким чином, за прострочені документи змушують платити величезний штраф — 3400 гривень. І заплатити його потрібно у 15-денний термін.

Оскільки він незаконний, його можна уникнути. Але для цього потрібно звернутись до суду, який у таких випадках завжди стає на бік водіїв.

Джерело: “Твоя машина”

Вас також можуть зацікавити новини:

Багато водіїв порушують це правило: поліція нагадала, за що можна втратити 510 гривень.

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме паливо з 1 вересня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні