Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 23 серпня — чому цього дня варто поласувати...

Свята та народні прикмети 23 серпня — чому цього дня варто поласувати бісквіт

Этот материал также доступен на русском языке
23 серпня відзначають День Державного Прапора України, Всесвітній день нарцису, Європейський День пам'яті жертв сталінізму та нацизму, Міжнародний день пам'яті жертв работоргівлі та її ліквідацію. Християни цього дня відзначають Передання Успіння, вшановують пам'ять святого мученика Луппа та святого священномученика Іринея Ліонського.

23 серпня – яке свято відзначають в Україні

23 серпня у нашій країні відзначається День Державного Прапора. Цей святковий день було започатковано у 2004 році указом Президента України Л. Кучми. Його мета – вшанувати багатовікову історію української держави та державних символів, а також виховати повагу до них серед громадян. Синьо-жовтий прапор, поряд із гербом та гімном, є одним із головних символів країни. Синій колір символізує мирне небо, жовтий — пшеничні поля. Цей прапор став символом боротьби українського народу за незалежність та свободу.

23 серпня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Цей день було започатковано за рекомендацією ЮНЕСКО на 150-й сесії виконавчої ради. У ніч з 22 на 23 серпня 1791 року, в Сан-Домінго, нинішній Республіці Гаїті, почалося повстання, яке згодом відіграє вирішальну роль у скасуванні трансатлантичної работоргівлі. Цей День пам’яті покликаний відобразити трагедію работоргівлі у пам’яті всіх народів.

Також 23 серпня – Європейський День пам’яті жертв сталінізму та нацизму. Він був встановлений Європейським парламентом у 2008 році на згадку про жертви тоталітарних режимів сталінізму та нацизму. Дата присвячена підписанню Пакту Молотова-Ріббентропа 23 серпня 1939 року, який розділив Європу на сфери впливу між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом.

Цього ж дня відзначається Всесвітній день нарцису, який припадає на четверту п’ятницю серпня. Цей день присвячений не квітам, а боротьбі з раком. Нарцис вже багато років є символом надії для онкохворих. З 1950 року ця квітка стала логотипом багатьох волонтерських та онкологічних організацій у всьому світі. Цього дня збирають кошти для досліджень та підтримки онкохворих. Приєднуйтесь сьогодні до святкування Всесвітнього дня нарцису, зробивши свій посильний внесок у підтримку всіх людей, кому поставлено страшний діагноз – рак.

Крім того, 23 серпня – Міжнародний день сліпих собак. Цей день було засновано у 2017 році Сарою Хорн, власницею сліпого джек-рассел-тер’єра на ім’я Шеммі. Мета — підвищити поінформованість про сліпих собак, їх дивовижні здібності та важливість піклування про них. Сліпота у собак може виникнути з різних причин, включаючи хвороби, старість, травми або такі медичні стани, як катаракта, глаукома та дегенерація сітківки. Незважаючи на втрату зору, сліпі собаки здатні адаптуватися та вести повноцінне життя, покладаючись на інші свої почуття.

Щороку 23 серпня відзначають ще одне свято, яке присвячене обіймам – День «Обійми свою кохану». У сучасному світі, де панує метушня та напруга, є один магічний засіб, який здатний перетворити наше життя і привнести до нього радість та щастя. Ці обійми — прості, але яскраво виражені прояви любові, турботи та підтримки. Особливо важливо обіймати свою кохану, адже ці моменти ніжності зміцнюють стосунки. Обійми – це спосіб спілкування без слів. Вони висловлюють нашу любов, турботу і відданість без проголошення довгої мови.

23 серпня у всьому світі відзначають День навігації через Інтернет або День інтернавту. Дехто також вважає 23 серпня днем ​​народження Всесвітньої павутини! Цей день присвячений визнанню важливості та впливу Інтернету у нашому повсякденному житті, а також його ролі у глобальному інформаційному обміні та комунікації. Саме в цей день у 1991 році, Тім Бернерс-Лі — британський вчений, винахідник URL, HTTP, HTML та творець Всесвітньої павутини, зробив її відкритою для всіх людей. З того часу він не тільки змінив способи комунікації, а й значно вплинув на економіку, культуру та освіту. Святкування Дня навігації Інтернетом 23 серпня покликане відзначити досягнення сучасних технологій та їх вплив на сучасне суспільство. Ця дата була обрана як символ початку нової епохи, коли Інтернет став невід’ємною частиною життя кожної людини.

Щорічно 23 серпнячают День бісквіту, присвячений одному з найпопулярніших і універсальних видів випічки. Сьогоднішнє свято є чудовим приводом насолодитися бісквітами у різних формах та смаках, а також поринути в історію та традиції приготування цих кулінарних шедеврів. Згідно з деякими історичними даними, цей десерт був уперше створений в середині XVI століття італійським кондитером. З того часу бісквіт став дуже популярним десертом. Спочатку бісквіти були створені як їжа для моряків та мандрівників, оскільки подвійна випічка робила їх стійкими до тривалого зберігання. Сучасні бісквіти відрізняються від своїх попередників не лише смаком, а й способом приготування.

23 серпня – яке церковне свято 2024

23 серпня вшановують пам’ять святого мученика Луппа. Мученик Лупп жив наприкінці ІІІ ст. – На початку IV ст. і був вірним слугою святого великомученика Димитрія Солунського (пам’ять 26 жовтня). Присутній при смерті пана, він обмочив свій одяг його кров’ю і взяв перстень з його руки. Цим одягом, а також перстнем та ім’ям великомученика Димитрія святий Лупп творив у Солуні багато чудес. Він розбив язичницьких ідолів, за що зазнав переслідування від язичників, але силою Божою був збережений неушкодженим. Святий Лупп добровільно віддав себе в руки катів і за наказом імператора Максиміана Галерія був усічений мечем († після 306 р.).

Що заборонено робити 23 серпня

  • Не можна купатися в різних водоймах – у давнину вірили, що це на нещастя.
  • Не варто прибирати в будинку, тому що до нього можуть прийти добрі парфуми, а їх можна “вигнати” разом зі сміттям.
  • Забороняється займатися педикюром та манікюром, тому що може піти позитивна енергія організму.

Народні прикмети та традиції 23 серпня

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то буде йти дощ.

  • дивилися, який сьогодні день: спокійна вода — осінь та зима суворими не будуть;
  • сильні дощі та спека – восени буде мокра погода із затяжними дощами;
  • тепло та дощ – чекайте вдалу рибалку;
  • шлунків багато вродило — наступного року буде добрий урожай;
  • листя на липі почали жовтіти знизу — щедро вродять озимі;
  • щоб зберегти здоров’я та молодість, потрібно було ще до сходу вмиватися джерельною водою.

День вважався святом для мірошників. Якщо побачити 23 серпня хороший сон, то він може здійснитися протягом восьми днів. Поганий сон вкаже на майбутні проблеми зі здоров’ям.

День ангела 23 серпня відзначають Єфрем, Іван, Павло, Микола, Федір та Єлизавета.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні