Четвер, 12 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯкою буде погода восени - що про це кажуть синоптики

Якою буде погода восени – що про це кажуть синоптики

Этот материал также доступен на русском языке
Втомилися від спекотного літа? Тоді очікуйте осені. Директор Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко обіцяє, що перший осінній місяць буде теплим, але не спекотним, і з невеликою кількістю опадів.

ВЕРЕСЕНЬ: температура поступово спадатиме

Перша половина місяця пройде майже однаково по всій території України – денні максимуми будуть від 20 до 25 градусів тепла, залежно від регіону. Вночі очікують від 10 до 14 градусів. Тобто, жодного значного похолодання не прогнозується.

Опадів у цей період буде обмаль, лише у перші дні вересня: після 15 –го числа почнеться поступове зниження температури. Воно буде плавним і вже під кінець місяця очікується 14-18 градусів. Потрібно розуміти, що на півдні та сході нашої країни ці показники можуть бути трохи вищі. До того ж, саме в другій половині місяця дощів побільшає.

ЖОВТЕНЬ: початок сезону дощів

У жовтні нам варто чекати бабиного літа, яке буває щороку, навіть не одне. Однак, тепло може тривати як три дні, так і десять. Протягом місяця можливі дощі, які на декілька днів «візьмуть у полон» різні регіони країни. Найбільше в середині жовтня дощитиме на заході та півдні.

Температура інколи знижуватиметься від 2-4 градусів до 5-7 градусів по всій території, але це буде скоріше виключенням, ніж правилом. Жовтень буде досить теплим. Температура повітря на рівні 25 градусів тепла триматиметься до середини жовтня.

ЛИСТОПАД: очікуються перші заморозки

Листопад вважається провісником зими. Зазвичай останній місяць осені вже більш дощовий і похмурий. Так буде і цього року. На початок листопада температура повітря знизиться до 10-15 градусів тепла, а сезон дощів повинен бути досить коротким і тільки в перших числах місяця. А вже після цього листопад нагадає про себе холодними поривами вітру і значним зниженням температури повітря.

Дощі можливі по всій території, заморозки – протягом всього місяця, особливо в центральних регіонах.

Заморозки до мінус 7-10 градусів нагадають про себе на заході та в центральних регіонах України у другій та третій декадах місяця.

 Вам буде цікаво:

Настав найкращий час для глінтвейну: знайомимося з історією напою та самі готуємо “палаюче вино”.

Чи потрібен Україні перехід на зимовий час.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні