Капустяні кульки з мʼясом
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 300 грамів, фарш (свинина або яловичина) – 300 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, яйце – 1 штука, панірувальні сухарі – 2-3 столові ложки, сіль, перець чорний мелений, рослинна олія — за смаком.
Приготування
- Капусту дрібно нашаткувати, цибулю нарізати кубиками.
- У глибокій мисці змішати капусту, цибулю і фарш. Додати яйце, панірувальні сухарі, сіль і перець. Ретельно перемішати до однорідності.
- З отриманої маси сформувати невеликі кульки розміром із волоський горіх.
- Якщо маса занадто рідка, додати ще трохи панірувальних сухарів.
- Деко застелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти капустяні кульки на деко.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Запікати кульки протягом 25-30 хвилин до золотистої скоринки, за необхідності перевернути на половині часу.
Подавати гарячими як самостійну страву або з гарніром за смаком.