Четвер, 12 Вересня, 2024
ГоловнаДачаВсього два аптечні засоби – і ваша герань цвістиме до пізньої осені...

Всього два аптечні засоби – і ваша герань цвістиме до пізньої осені яскравими шапками

Этот материал также доступен на русском языке
Мрія кожного квітникаря – щоб герань цвіла з початку весни і до пізньої осені. Але не у всіх це виходить. Якщо ваші рослини вередують і не тішать вас гарними суцвіттями, то вихід є. І ми про нього розповімо.

Виправити ситуацію допоможе звичайний прийом, але спочатку слід зазначити, що герань – досить вимоглива до освітлення. При дефіциті світла вона точно цвісти не буде або ж цвітіння буде дуже бідним і непоказним.

Раніше ми розповідали, чому господині в будинку тримають хоча б один вазон герані.

Тому якщо вазони з геранню ви тримаєте на західному або північному вікні, то терміново перебазуйте їх на південне вікно. Герані дуже важливо зростати на сонячному місці.

Також не зайвим буде проведення спеціального підживлення з аптечних препаратів, які є у кожному будинку.

Ці препарати – йод та перекис водню. Йод допомагає герані формувати квітки з насиченим кольором, а перекис водню допомагає наситити ґрунт у горщику киснем та покращити імунітет рослин.

Для приготування чудодійного підживлення потрібно взяти 1 л води, влити 1 столову ложку перекису і додати 1 краплю йоду, все добре перемішати і полити рослини по вологому ґрунту з розрахунку не більше 100 мл на 1 кущ. Цей засіб – відмінний стимулятор росту та цвітіння герані.

Вас також можуть зацікавити новини:

Які кімнатні квіти заспокоюють нерви?

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні