Такі огірочки додають до бургерів у МакДональдз, але ваші рідні їх точно з’їдять і без бургерів, настільки вони смачні та хрусткі. Тому, поки ще є огірки, встигніть зробити хоча б пару баночок.
Цим рецептом поділилася відома українська блогерка Лілія Цвіт.
Раніше ми розповідали, як приготувати огірки по-корейськи.
Інгредієнти:
З розрахунку на 6 банок – 0,55 л:
- Огірки – 3 кг;
- Сіль – 40 г;
- Цукор – 180 г;
- Чорний мелений перець – 1 ч.л.;
- Сухий часник – 1 ч.л.;
- Куркума – 2 ст.л.;
- Французька гірчиця у зернах – 6 ст.л.;
- Оцет 9% – 180 мл;
- Олія – 100 мл.
Приготування:
- Візьміть невеликі огірочки, ретельно промийте їх і відріжте хвостики.
- Наріжте за допомогою терки на тонкі слайси.
- У великій мисці змішайте нарізані огірки, сіль, цукор, куркуму, сухий часник, перець, гірчицю, оцет та олію. Все ретельно перемішайте та залиште на 10-15 хвилин, щоб огірки пустили сік.
- Викладіть огірки разом із соком у підготовлені банки та прикрийте зверху кришками, але не закривайте.
- Простерилізуйте в каструлі з водою протягом 15 хвилин після закипання. Після цього закрутіть кришки та переверніть банки догори дном.
- Укутувати банки з огірками чимось теплим не потрібно.