Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗробіть так перед смаженням і до сковороди нічого не прилипне – цей...

Зробіть так перед смаженням і до сковороди нічого не прилипне – цей секрет знають одиниці

Этот материал также доступен на русском языке
Сковорідка з антипригарним покриттям, а до неї починають прилипати продукти? Чи може стала підводити стара чавунна сковорідка? А може пригорає їжа до дна новенької сковороди з нержавіючою сталі? Цей лайфхак допоможе вирішити проблему.

Чому прилипає їжа до антипригарної сковорідки

Причин виникнення такої проблеми може бути кілька:

  • подряпини на поверхні;
  • неправильна температура (занадто низька або занадто висока);
  • недостатня кількість жиру.

Раніше ми розповідали, як очистити стару чавунну сковороду.

У першу чергу, варто оглянути сковорідку. Чи не деформувалася вона зсередини або ззовні? Можливо, настав час її просто замінити. Якщо є забруднення – ретельно їх очистіть. Пам’ятайте, що антипригарне покриття вимагає м’якого догляду. Деякі продукти потребують жиру для смаження навіть у тефлоновому посуді.

Як врятувати чавунну сковороду

Чавунні сковорідки називають довговічними. Але вони потребують особливого догляду. Він розпочинається з підготовки до першого використання. Вимиту сковорідку слід добре розігріти на вогні. Гарячою покрийте її тонким шаром олії. Дайте охолонути. Лише потім починайте на ній готувати.

Після кожного використання чавунну сковорідку слід добре вимивати та висушувати. Якщо не користуєтеся таким посудом щодня, візьміть за звичку кожного разу її протирати невеликої кількістю олії, перед тим, як класти на зберігання.

Читайте також: Чи безпечна їжа, приготована в тефлоновому посуді – що насправді кажуть експерти

Коли готуєте на чавунній сковороді, спочатку наливайте у неї олію, потім нагрівайте.

Стальна сковорода: готуйте, як шеф-кухар

На професійних кухнях використовують для смаження переважно сковорідки з нержавіючої сталі. Існує один секрет, як приборкати цей посуд, аби до нього нічого не прилипало. Варто спочатку розігріти суху сковорідку на сильному вогні, потім налили олії і зменшити вогонь до потрібного для смаження.

Цікаво, що такі сковорідки найлегші у догляді. До них можна не добирати спеціальних лопаток, а мити навіть металевими скребками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні