Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі речі та предмети не можна купувати у секонд-хенді – не ризикуйте...

Які речі та предмети не можна купувати у секонд-хенді – не ризикуйте своїм здоров’ям

Этот материал также доступен на русском языке
Секонд-хенд - це насамперед можливість заощадити, а також виглядати не так як усі, адже в цих магазинах можна знайти справжній ексклюзив. Не секрет, що секонд-хенди дуже рятують пенсіонерів, адже на мізерні виплати новий одяг складно купити. Але експерти назвали одяг та предмети, які краще не купувати у секонд-хендах і не йдеться про забобони.

Сьогодні, 17 серпня, відзначається День секонд-хенду, тому ми хочемо поговорити на тему, що не можна купувати у секонд-хендах та як вивести запах секонд-хенду з одягу.

Раніше ми розповідали, як позбавитися від чужої енергетики на речах із секонд-хенду.

Отже, які ж речі краще оминути і чому.

Одяг із секонд-хенду з явними дефектами

Перед покупкою варто ретельно оглянути річ. Якщо в одязі є явні дефекти — розриви, плями, відсутність гудзиків чи блискавок, такі речі краще не купувати. Не завжди вдається виправити пошкодження, і навіть якщо ви знаєте, як це зробити самостійно, подібні речі можуть вам не підійти за стилем або якістю.

Взуття без плоскої підошви

Взуття, особливо з високим підбором або нестандартною конструкцією, може бути незручним після декількох носінь. Крім того, старі пари зі стертою підошвою можуть не забезпечувати необхідної підтримки стопі, що призводить до дискомфорту та проблем зі здоров’ям. Тому намагайтеся вибирати взуття у хорошому стані.

Спідня білизна та купальні костюми із секонд-хенду

Нижня білизна та купальники – це речі, які складно обробити для подальшого продажу. Навіть після прання вони можуть зберігати сліди використання. Краще інвестувати в нову білизну та купальники для забезпечення своєї гігієнічності та комфорту.

Електроніка та побутова техніка

Електронні пристрої та побутова техніка можуть мати приховані несправності. Купуючи такі речі в секонд-хенді, ви ризикуєте не лише втратити гроші, а й зіткнутися з необхідністю ремонту. Краще купувати електроніку у перевірених продавців із гарантією.

Як вивести запах із речей, куплених у секонд-хенді

Речі в секонд-хенд обробляються спеціальними препаратами і речовинами, тому, якщо ви відчуваєте специфічний запах – це добре, значить речі оброблені і не загрожують вашому здоров’ю. Але перед носінням їх обов’язково треба випрати. Також експерти радять при примірці не міряти оброблені речі на голе тіло.

Способів рятування від неприємного запаху є безліч. Найпростіший – це випрати, використовуючи ополіскувач, і залишити на відкритому повітрі хоча б на день.

Добре позбавляє запаху секонд-хенду замочування в морській або звичайній солі на ніч. Для цього наберіть таз води, всипте 1-2 столові ложки води та замочіть речі на ніч. Така процедура, на думку езотериків, допомагає позбутися не тільки запаху, а й чужої енергетики.

Читайте також: Одяг у пральну машину потрібно закладати тільки так, інакше речі вам довго не прослужать

Пропонуємо рецепт засобу, який прибере навіть найстійкіший запах секонд-хенду з речей.

Візьміть 100 мл оцту, 10 л гарячої води, 50 г соди, все добре розмішайте та замочіть у цьому розчині речі на ніч. Після цього випрати їх звичайним способом і висушити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні