Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПісля цих культур садити озимий часник у жодному разі не можна: ви...

Після цих культур садити озимий часник у жодному разі не можна: ви будете здивовані

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо хочете отримати хороший урожай озимого часнику, не сійте його на місці певних культур, інакше він просто не виросте.

При посадці озимого часнику пам’ятаєте — садити його потрібно не там, де звільнилися грядки, а там, де він добре ростиме. Розповідаємо, на місці яких культур не варто садити часник, якщо не хочете залишитись без урожаю.

Раніше ми розповідали, коли найкраще викопувати картоплю згідно з місячним календарем.

Після часнику

Два рази поспіль висаджувати часник на тому самому місці точно не варто, інакше він виросте дрібним і несмачним. Це пояснюється просто – попередні “жителі грядки” вже забрали з ґрунту всі потрібні саме цьому овочу поживні речовини.

Після коренеплодів

Тут діє правило сівозміни: після коренеплодів треба висаджувати ті культури, які дають урожай над землею, і навпаки. Якщо це правило не слідувати, ви можете позбавити овоч потрібних поживних речовин. Тому не сійте часник на ділянці, де раніше зростала картопля, морква, цибуля, буряк, редис.

Після цибулі

Між цибулею та часником існує ризик “обміну” хворобами (наприклад, нематодою, фузаріозом та іншими). Тому для посадки часнику уникайте ділянок, де зростала цибуля.

Після прянощів та зелені

Петрушка, кріп і пряні трави (базилик, розмарин, чебрець) залишають у ґрунті сліди олій та хімічних елементів, які можуть негативно вплинути на зростання часнику.

Після томатів, перцю та баклажанів

Томати, баклажани і перці витягують із ґрунту занадто багато потрібних для часнику речовин, а також після них у ґрунті можуть накопичуватися різні захворювання.

Після яких культу можна садити часник

Озимий часник буде чудово рости, якщо його посадити після патисонів, кабачків, гарбуза, капусти, огірків та бобових.

Вас також можуть зацікавити новини:

Бур’яни зникнуть миттєво: рецепт «гримучої» суміші для городу

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні