Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНавіщо дачники розкидають восени по ділянці бадилля томатів – для багатьох це...

Навіщо дачники розкидають восени по ділянці бадилля томатів – для багатьох це буде відкриттям

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви побачили, що ваш сусід восени розкидає по ділянці бадилля томатів, не поспішайте засуджувати його дії - це досить поширена практика, яка має свої переваги.

Отже, для чого потрібно розкидати бадилля томатів по ділянці, що це дає.

Раніше ми розповідали, як  правильно поливати томати наприкінці сезону, щоб встигнути зібрати врожай.

Бадилля томатів – це відмінне органічне добриво. Воно містить безліч поживних речовин, таких як азот, калій та фосфор. Коли воно розкладається, ці елементи повертаються в ґрунт, покращуючи його родючість.

Бадилля сприяє поліпшенню структури ґрунту, збільшуючи його водоутримуючу здатність та аерацію. Це особливо важливо на важких глинистих ґрунтах.

Також залишене на грядках бадилля служить кормом для різних мікроорганізмів та черв’яків, які відіграють важливу роль у процесі розкладання та родючості ґрунту.

А ще, бадилля може частково захистити ґрунт від холодів, що корисно для мікрофлори та інших корисних організмів.

Але і це не все, як виявилося, бадилля томатів захищає рослини, які зимують у ґрунті від польових мишей, їм не подобається запах томатів. Для цього бадилля нарізають невеликими шматочками і мульчують ґрунт біля винограду, плодових рослин та декоративних чагарників.

Читайте також: Для чого досвідчені дачники вставляють зубочистку в томати – такий прийом вас точно здивує

Важлива порада – не використовуйте бадилля рослин, які хворіли або були пошкоджені шкідниками, нічого хорошого з цього не вийде. Можете поширити інфекцію на городі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні