Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудо-засіб для душової кабіни з соди, оцту та секретного компонента – виблискуватиме,...

Чудо-засіб для душової кабіни з соди, оцту та секретного компонента – виблискуватиме, як нова

Этот материал также доступен на русском языке
Зручні у використанні душові кабіни одночасно завдають клопоту своїм господарям. За ними не завжди легко доглядати. А якщо цю справу відкладати, то забруднення стають складними. Чим вимити душову кабіну, щоб вона знову заблищала, як нова?

Керамічна плитка не вимагає щоденного догляду

Якщо одна або кілька стін у душовій кабіні обкладені керамічною плиткою, це значно полегшує догляд.

Раніше ми розповідали, як помити унітаз без покупки магазинних засобів.

Якщо взяти собі за звичку витирати плитку щоразу після користування душем, вона завжди виглядатиме чисто. Генерального прибирання раз на 3 місяці зі спецзасобами вистачить. Однак, якщо вода досить жорстка, а плитка залишається щоразу вологою, то на ній поступово утворюється вапняний наліт. Додайте до цього залишки мила, шампуню або гелю для душу, а також бруд, який потрапляє з людського тіла під час миття. В результаті керамічна плитка не тільки втрачає привабливий зовнішній вигляд, але й стає джерелом розвитку бактерій.

Сьогодні багато магазинних засобів допомагають очистити плитку. Але якщо немає можливості їх придбати саме тоді, коли спланували прибирання, скористайтеся народними методами. Змішайте соду та лимонну кислоту в рівних пропорціях, розведіть суміш водою до утворення кашки. За допомогою кухонної губки протріть плитку готовим засобом. Ви помітите, як швидко відходитиме бруд, а поверхня знову стане гладкою і блискучою. Змийте залишки водою і протріть насухо.

Читайте також: Чим відмити раковину на кухні та у ванній?

Досвідчені господині радять: після того, як прийняли душ, влаштуйте контрастне миття для плитки. Сполосніть її спочатку максимально гарячою водою, а потім холодною.

Скло душової кабіни: як не запустити проблему

Прозоре скло завжди демонструє, наскільки воно чисте. Навіть найменші крапельки води, що висохли на ньому, будуть помітні. Тому незмінним атрибутом душової кабіни повинен бути скребок з м’яким гумовим покриттям. Він допоможе зняти всю вологу, щоб скло залишалося сухим та чистим.

Окрім щоденного прибирання вологи, душову кабіну слід чистити засобами, що містять кислоту. Без промислових очисників упорається столовий оцет. Розведіть 2 столові ложки цього засобу в 1 склянці теплої води. Розпорошіть пульверизатором, протріть губкою, змийте чистою водою і протріть насухо.

Для більш складних забруднень, доведеться приготувати сильніший засіб: 40 грам соди, пів склянки оцту та пів склянки нашатирного спирту. Кашку, що вийшла, нанесіть на скло і залиште на 30 хвилин. Потім протріть поверхню поролоновою губкою, змийте водою і протріть насухо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні