П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВертута з яблуками нагадає смак дитинства, а приготувати її легко та просто

Вертута з яблуками нагадає смак дитинства, а приготувати її легко та просто

Этот материал также доступен на русском языке
Вертута давно вже стала міжнародною стравою, хоча батьківщина її – тепла Молдова. Ніжну, соковиту, хрумку та розсипчасту вертуту можна пекти з різною начинкою, і це завдяки універсальному тесту. Спробуйте сьогодні вертуту з яблуками.

Вертута з яблуками

Інгредієнти

«Яблука — 3 штуки, борошно — 300 грамів, вода — 150 мілілітрів, олія — 50 мілілітрів, цукор — 100 грамів, кориця — 1 чайна ложка, лимонний сік — 1 столова ложка, дрібка солі.

Приготування

  • У мисці змішати борошно, воду, олію та дрібку солі. Замісити тісто і залишити його на 30 хвилин під рушником.
  • Яблука вимити, очистити від шкірки та серцевини, нарізати тонкими скибочками.
  • Змішати нарізані яблука з цукром, корицею та лимонним соком.
  • Розділити тісто на дві частини. Кожну частину розкачати в тонкий пласт.
  • На середину пласта викласти половину яблучної начинки.
  • Акуратно згорнути тісто з начинкою в рулет, підгинаючи краї, щоб начинка не висипалася. Повторити те саме з рештою тіста і начинкою.
  • Перекласти вертути на деко, вистелене пергаментним папером.
  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки вертути не стануть золотистими.

Подавати остиглими або теплими.

Раїса Петрівна, м. Житомир»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні