Вертута з яблуками
Інгредієнти
«Яблука — 3 штуки, борошно — 300 грамів, вода — 150 мілілітрів, олія — 50 мілілітрів, цукор — 100 грамів, кориця — 1 чайна ложка, лимонний сік — 1 столова ложка, дрібка солі.
Приготування
- У мисці змішати борошно, воду, олію та дрібку солі. Замісити тісто і залишити його на 30 хвилин під рушником.
- Яблука вимити, очистити від шкірки та серцевини, нарізати тонкими скибочками.
- Змішати нарізані яблука з цукром, корицею та лимонним соком.
- Розділити тісто на дві частини. Кожну частину розкачати в тонкий пласт.
- На середину пласта викласти половину яблучної начинки.
- Акуратно згорнути тісто з начинкою в рулет, підгинаючи краї, щоб начинка не висипалася. Повторити те саме з рештою тіста і начинкою.
- Перекласти вертути на деко, вистелене пергаментним папером.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки вертути не стануть золотистими.
Подавати остиглими або теплими.
Раїса Петрівна, м. Житомир»