Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯк на пошті замовити та отримати безкоштовні ліки

Як на пошті замовити та отримати безкоштовні ліки

Этот материал также доступен на русском языке
На пошті можна замовити та отримати ліки за програмою «Доступні ліки» - безкоштовно або з невеликою оплатою.

Ми вже повідомляли, що на пошті можна замовити та купити ліки.

У Національній службі здоров’я (НСЗУ) розповіли, що на пошті можна замовити та отримати ліки за програмою «Доступні ліки» – безкоштовно або з невеликою оплатою.

Скористатися послугою «Укрпошта.Аптека» можуть мешканці сіл та міст, де немає аптек, що відпускають безкоштовні ліки, а також мешканці прифронтових територій, де взагалі немає аптек.

Там, де немає аптек: у яких областях можна купити ліки поштою.

Як замовити безкошновні ліки

  1.  Переконайтеся, що ваш електронний рецепт є дійсним. Якщо він виписаний більше 30 днів тому, зв’яжіться зі сімейним або лікарем, який лікує, щоб отримати повторний рецепт.
  2.  Зателефонуйте на «гарячу лінію» «Укрпошти» за телефоном 0800-300-545 та дотримуйтеся підказок у голосовому меню для зв’язку з оператором.
  3.  Назвіть оператору номер електронного рецепту (16 цифр) та додатково 4 цифри коду його погашення, виберіть препарат із запропонованих. Оформіть замовлення: назвіть контактні дані та адресу доставки.
  4.  Далі посилка з ліками буде направлена до найближчого поштового відділення і ви отримаєте СМС про те, що її можна отримати.

Термін доставки – до трьох днів між обласними центрами (без урахування дня відправки).

ДО ВІДОМА. На даний час програма включає ліки для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, цукрового діабету 2-го типу, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, а також медвироби для визначення рівня глюкози (всього – 532 найменування).

Наркотичні препарати та інсуліни «Укрпошта» не доставляє.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні