Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 11 серпня — чому сьогодні краще не зустрічати на...

Свята та прикмети 11 серпня — чому сьогодні краще не зустрічати на своїй дорозі білого коня

Этот материал также доступен на русском языке
11 серпня відзначаються День будівельника, День працівників ветеринарної медицини, День пісочниці. Віруючі вшановують пам'ять святого мученика Євпла.

11 серпня – яке свято відзначають в Україні

11 серпня відзначається День будівельника. Це професійне свято, яке поєднує всіх, хто працює у будівельній сфері: інженерів, виконробів, ремонтних фахівців, співробітників ЖКГ та інших представників будівельної індустрії. На плечі будівельників і всіх, хто має відношення до цієї професії, покладено важливе завдання — відновити Україну, зробивши її кращою, ніж раніше: технологічнішою та інноваційною. Незважаючи на всі труднощі, будівельники продовжують свою роботу, створюючи якісне житло для українців. Навіть в умовах обстрілів вони допомагають відновлювати будинки і упорядковувати їх після атак.

11 серпня в Україні відзначається День працівників ветеринарної медицини. Кожної другої неділі серпня українські ветеринари та всі, хто пов’язаний з цією професією, відзначають своє професійне свято — День працівників ветеринарної медицини.

Це свято набуло офіційного статусу порівняно недавно —1 листопада 2001 року другий президент України Леонід Кучма затвердив Указ № 1035/2001, який і закріпив цей день у календарі. За офіційним визначенням, нове професійне свято було започатковано для того, щоб підкреслити значний внесок ветеринарів у підтримку ветеринарного благополуччя, забезпечення ветеринарно-санітарної безпеки продукції тваринництва та охорону навколишнього середовища.

Окрім того, цього дня прийнято згадувати відому фразу: «Медицина лікує людину, а ветеринарія захищає людство». І це не випадково: завдяки роботі ветеринарів вдається запобігати епідеміям серед сільськогосподарських тварин, які в іншому випадку могли б призвести до катастрофічних наслідків, таких як масовий голод та поширення небезпечних захворювань серед людей.

11 серпня відзначається День кінетичного піску та пісочниці. Перше свято було засновано у 2020 році компанією Spin Master, яка вигадує різноманітні дитячі іграшки. Головною метою дня є популяризація безпечної та веселої альтернативи звичайному піску. Окрім того, для дітей 11 серпня є ще одне свято – День пісочниці. Це чудова можливість батькам відвідати майданчик зі своїми дітьми та пограти з піском, що, до речі, чудово розвиває моторику, зорово-моторну координацію та зміцнює м’язи.

 

Що сьогодні за церковне свято

11 серпня у церковному календарі – День пам’яті святого мученика Євпла. Він жив у III-IV століттях у Сицилії. Святий служив архідияконом у місті Катанія. Євпл завжди носив з собою євангелію і проповідував християнську віру. За правління римського імператора Діоклетіана його схопили язичники і кинули до в’язниці. Євпл визнав усім, що є християнином, і за це його катували. Незважаючи на тортури, він не зрікся своєї віри. Під час страти він продовжував проповідувати. Мощі святого Євпла зберігаються у церкві міста Тревіко в Італії.

Що не можна робити 11 серпня

  • Не можна бажати зла іншим.
  • Не слід злословити та лаятись.
  • Заборонено багато їсти.

А ще народні прикмети забороняють сьогодні вживати алкоголь – вважається, що можуть з’явитися покійні родичі та покарати пияцтва. У народі у цей день також суворо заборонено ходити на болота та цвинтарі, щоб не потрапити в портал між світами, а зустріч із білим конем – погана прикмета, яка обіцяє нещастя та похорон у родині.

Народні прикмети та традиції на 11 серпня

Серед наших предків було чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: у лісу мало грибів та багато горіхів – зима буде морозною;
  • вранці над річкою піднімається туман – чекайте семиденного тепла;
  • сонячно – до сухого вересня;
  • день видався безвітряним – ще три дні буде хороша погода.

Іменини 11 серпня

Сьогодні іменини відзначають: Олександр, Василь, Макар, Максим, Марк, Федір, Марія.

ас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні