Раніше ми поділилися оригінальним рецептом аличі на зиму.
Слива – найпродуктивніша садова культура, щорічно приносить щедрий врожай. Цього року вона просто чудова. Зі слив можна зробити не тільки смачне варення, а й пікантну закуску на зиму.
Інгредієнти
На 2 банки об’ємом ½ л:
- 600–800 г сливи;
- 300 мл води;
- 200 г цукру;
- ½ чайної ложки солі;
- 50 мл оцту 9%;
- ½ чайної ложки кориці;
- 3–4 бутони сушеної гвоздики;
- 2–3 горошини чорного перцю;
- 2–3 горошини запашного перцю;
- 4 столові ложки коньяку.
Приготування
-
- Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте цукор та сіль і добре перемішайте.
- Влийте оцет і всипте перець, гвоздику та корицю. Готуйте маринад на слабкому вогні кілька хвилин, поки він стане трохи тягучим.
- Додайте секретний інгредієнт цього рецепту – коньяк. Все ретельно перемішайте.
- Викладіть сливи в миску і залийте гарячим маринадом. Залишіть на годину за кімнатної температури. Потім поверніть маринад у каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте сливи. Повторіть те саме через 60 хвилин.
Ще через годину знову злийте маринад і доведіть його до кипіння. Викладіть сливи у стерилізовані банки, заповніть маринадом і закатайте.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини:
Найсмачніше вівсяне печиво із секретним компонентом: у магазині такого точно не знайдете