Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 9 серпня – чому сьогодні заборонено рахувати дрібні...

Свята та народні прикмети 9 серпня – чому сьогодні заборонено рахувати дрібні гроші

Этот материал также доступен на русском языке
9 серпня відзначають Міжнародний день корінних народів світу, Всесвітній день книголюбів, День повітряних поцілунків, День пам'яті трагедії Нагасакі у Японії. Християни 9 серпня вшановують пам'ять святого апостола Матвія. За старим стилем сьогодні свято святого Пантелеймона.

9 серпня – яке сьогодні свято

9 серпня – Міжнародний день корінних народів світу. Корінні народи – носії унікальної культури та традицій, успадкованих від предків. Нині таких налічується 370 мільйонів у ​​більш ніж 90 країнах світу. Корінні нечисленні народи – це лише 5% від населення Землі, але при цьому 15% найбідніших жителів планети. Корінні народи борються за право на культуру, землю та ресурси, незважаючи на відмінності, вони стикаються зі схожими проблемами. Для збереження їхньої самобутності та захисту прав та інтересів в ООН відзначають Міжнародний день корінних народів. ООН закликає світову спільноту дотримуватись Декларації про права корінних народів, щоб вони могли жити у добробуті, зберігаючи свої традиції.

9 серпня – Всесвітній день книголюбів. Любов до читання породила кілька свят, одним із яких є Всесвітній день книголюбів. Це свято, присвячене книзі як унікальному культурному феномену, який поєднує людей у ​​всьому світі за читанням улюблених книг. Цей день відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні, книгарні, бібліотеки та, звісно, ​​читачі – ті люди, для яких книга й створюється. Для багатьох людей читання є основним хобі. Це захоплення не потребує якоїсь особливої ​​підготовки, екіпірування та витрат, за винятком коштів на придбання книги, виділеної частини вільного часу на її читання, а також обстановки, яка не заважатиме зануритися у світ літературного твору.

9 серпня у світі відзначається одне з найромантичніших свят – День повітряних поцілунків. Як саме з’явилася традиція надсилати повітряні поцілунки – невідомо. Існує переказ, що в давнину наші предки нашіптували молитви у свої долоні, а потім відправляли до Бога. Цей жест дуже скидався на сучасний повітряний поцілунок.
Велику популярність повітряні поцілунки набули у Середні віки. Під час епідемії чуми та чорної віспи це був один із способів уберегтися від дотиків. До речі, у Франції на честь повітряного поцілунку свого часу назвали всесвітньо відомий десерт із збитих яєць – безе.
Зараз це свято для закоханих молодих людей та всіх щасливих жителів на планеті, які усвідомлюють це, хто знаходить час порадіти кожній миті тихого щастя. Легкий повітряний поцілунок – це і флірт, і знак уваги і просто спосіб підняти настрій.

9 серпня – яке церковне свято

Цього дня (22 серпня за старим стилем) відзначається день пам’яті Матвія (Матфія) – одного з 12 учнів Христа, якого було взято апостолом замість Іуди Іскаріота. У книзі апостольських діянь ім’я цього святого згадується лише один раз — у розповіді у тому, як Петро запропонував обрати дванадцятого апостола після зради Юди. За переказами, вибір між Матвієм та Йосипом Варсавою був зроблений за допомогою жеребу.
Інші відомості про нього відомі з пізніших джерел.
Відповідно до життя, Матвій народився у Віфлеємі і з раннього дитинства вивчав Закон Божий під керівництвом Симеона Богоприймця. До обрання до дванадцяти апостолів він був одним із 70 учнів Христа. Пізніше він разом з рештою апостолів від дванадцяти став свідком зішестя Святого Духа, а потім проповідував у Єрусалимі та Юдеї. Житіє приписує йому дар чудотворення, зцілення хворих та вигнання бісів.
Багато разів Матвієвому житті загрожувала небезпека, але щоразу він щасливо минув її. Але одного разу лихо не обійшло його: синедріон засудив проповідника за поширення християнства і засудив до смерті. За одними даними, апостол був забитий камінням, за іншими — розіп’ятий на хресті.

Що не можна робити 9 серпня

  • Не можна виявляти байдужість до чужих хвороб, бід і нещасть, переживань, депресії, стресів, душевних страждань.
  • Не рекомендується 9 серпня рахувати дрібницю – за прикметою, ця дія може спричинити фінансові проблеми, вирішити які не вийде цілий рік.
  • Випікати хліб у цей день також вважається грішною справою.

Народні прикмети на 9 серпня

Завиваються качани капусти – осінь буде холодною та дощовою.
Багато комах – до холодів
Вранці сильна роса – до теплої осені.

9 серпня іменини зазначають: Микола, Сава, Анфіса, Герман.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні