Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЯк отримати нову порцію зелені через 11 днів після покупки салату у...

Як отримати нову порцію зелені через 11 днів після покупки салату у магазині

Этот материал также доступен на русском языке
Жодних складнощів немає. Просто поливайте салат приблизно через день і часто обприскуйте. Підгодовувати не треба. Цього достатньо, щоби зібрати ще один новий урожай.
Цей метод зручний та економний.

Покупка салату в горщику

У супермаркетах часто продається зелений салат у контейнерах, у яких його вирощували.
Раніше ми розповідали, як посадити редис у серпні, щоб отримати врожай восени та взимку.
Такий горщик можна використовувати для повторного отримання зелені. Щоб отримати хороші результати, вибирайте екземпляри з добре розвиненою кореневою системою. Коріння такого салату добре видно крізь отвори і часто обплітають дно та стінки контейнера. Чим здоровіша коренева система, тим міцнішою буде рослина.

Вживання в їжу

Велике бокове листя салату зрізають і вживають в їжу, залишаючи недоторканою центральну розетку. З неї розвиватиметься нове листя. Щоб не пошкодити розетку, акуратно розсовують зелену масу, знаходять середину і тільки потім знімають бокове листя. Якщо листя зрізається поступово протягом декількох днів, кущ, що залишився, можна зберігати в холодильнику, загорнувши в поліетилен, щоб він не засох. Слідкуйте за станом внутрішніх листків, щоб не зів’яли. Зберігати рослину в холодильнику можна 2-3 дні.

Повторне вирощування зелені

Після зрізання листя ґрунт у горщику рясно зволожують. Через 12 годин рослину підгодовують розчином аміачної селітри (0,5 ч. л. на 2,5 л води). Азот сприяє розвитку зеленої маси. Поливати добривом сухий субстрат не можна – це може пошкодити коріння. Також не слід перевищувати дозу добрива, оскільки це може призвести до накопичення азоту в листі та зниження їхньої харчової цінності. Салат – світлолюбна рослина, тому горщик слід розмістити в добре освітленому місці. У холодну пору року це може бути південне підвіконня. Нестача світла призводить до того, що рослина витягується і листя стає довгим і вигнутим. Для зменшення випаровування, молодий кущ з маленьким листям можна накрити пакетом або пластиковою пляшкою зі зрізаною шийкою, створюючи міні-теплицю. Коли зелена маса відросте, укриття знімають.

Догляд за рослиною

Салат не переносить протягів. При повторному вирощуванні слідкуйте, щоб листя не стикалося з холодними шибками. Провітрювання після поливу може призвести до переохолодження та загнивання кореневої системи. Кращих результатів можна досягти, пересадивши кущ у горщик із ґрунтом. Щоб не пошкодити ніжне коріння, яке обплело контейнер, салат поміщають у землю разом з ним. Вільне коріння отримуватимуть поживні речовини із ґрунту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні