Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЦю частину курки краще не їсти: абсолютно жодної користі – лише шкода...

Цю частину курки краще не їсти: абсолютно жодної користі – лише шкода здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Куряче м'ясо є найпоширенішим у світі. Воно містить багато вітамінів та мікроелементів. У той же час досить дієтичне: у 100 г курятини всього 110 калорій. Але не всі частини курки можуть бути корисними.

Яка частина курки найкорисніша

Найменше жиру містить куряча грудка. Саме її дієтологи вважають найкориснішою для споживання. Її часто вживають люди, які прагнуть знизити вагу. Середня порція вагою 85 г містить 28 г білка, який незамінний для відтворення клітин, утворення ферментів, вироблення антитіл та гормонів.

Раніше ми розповідали, яке м’ясо найкорисніше.

Яку частину курки не варто їсти

Найбільш шкідливою частиною курки є її шкіра. Без жодних вітамінів, але з високим рівнем жиру, куряча шкіра хоч і смачна, але геть не корисна. Крім того, на ній можуть бути залишки хлору, який часом застосовують для продовження терміну придатності продукції. Тож найбільш безпечний для здоров’я варіант – знімати шкіру з м’яса курки перед приготуванням.

Дієтологи також закликають обмежити споживання курячих крил. Більша частина крила складається зі шкіри, тому містить мінімум корисних речовин і багато жиру.

Читайте також: Як готувати м’ясо, щоб не отруїтися в спеку

Внутрішні органи магазинної курки також не бажані в щоденному раціоні. Печінка може накопичувати токсини, які потрапляють в організм курки зі спеціальними кормами для інтенсивного росту, а також з препарати від різноманітних хвороб.

Також шкідливою частиною вважається гузка – хвостова частина тулуба птаха. Вона може містити велику кількість патогенних бактерій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні