Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНавіть старий унітаз сяятиме білизною від цього чудо-засобу: жодної покупної хімії

Навіть старий унітаз сяятиме білизною від цього чудо-засобу: жодної покупної хімії

Этот материал также доступен на русском языке
Ідеально чистий унітаз – мрія кожної господині. Але через якість води навіть нещодавно встановлена сантехніка дуже швидко здатна втратити вигляд. Якщо унітаз накопичив відкладення вапняного нальоту, з яким неможливо впоратися, скористайтеся нашими порадами.

Вам не доведеться бігти в магазин за дорогими засобами або вишукувати в інтернеті хитромудрі складові. Будьте впевнені, що все, що знадобиться вже є у вашому будинку.

Раніше ми розповідали, як почистити праску від накипу та нагару.

Якщо вода багата на солі кальцію та магнію, то вони осідають на поверхні. Так утворюється вапняний наліт. З часом його шар товщає і може звужувати отвір для зливу. В окремих випадках це може призвести навіть до повного перекриття стоку. Тож проблема вапняних відкладень не тільки косметична.

Як оцтом почистити унітаз

Для боротьби з вапняним нальотом і вапняним каменем підійде кислота. Вона вступає в реакцію і розм’якшує наліт. Таки чином він легко змивається. У домашніх умовах можна скористатися оцетом або лимонною кислотою.

Для максимального ефекту слід трохи вибрати води з унітазу. Це зручно робити разовою пластиковою склянкою, яку потім викинете у смітник. На місце вибраної води наливаємо оцет. Знадобиться приблизно 1 літр. Чи більше оцту – тим глибше пошириться його дія. Залиште унітаз залитий оцтом щонайменше на 30 хвилин. Якщо забруднення значні – на 1 годину. Коли спливе цей час, спробуйте йоржиком для унітазу почистити злив. Якщо забруднення відходять – подовжуйте чистити і спустіть воду. Якщо ні – залиште ще на пів години. Товстий шар каменю може відламуватися шматками – їх краще витягнути, попередньо одягнувши гумові рукавиці.

Щоб пришвидшити ефект, оцет можна попередньо підігріти, але не кип’ятити.

Лимонна кислота відчистить унітаз без запаху

Дія лимонної кислоти аналогічна. Її перевагою можна назвати відсутність специфічного аромату, що має оцет. Для виготовлення концентрованого розчину слід 100 г лимонної кислоти розчинити в 1-1,5 літрах гарячої води. Далі проводити таку саму процедуру, як із оцтом.

Читайте також: Чим відмити раковину на кухні та у ванній?

Досвідчені господині мають звичку заливати таким розчином унітаз на ніч щомісяця. Це дозволяє підтримувати його ідеальний вигляд завжди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні