Здобні булочки з корицею та маком – ідеальний варіант випічки до чаю чи кави, і не тільки на Маковея, але будь-якого іншого дня. Ніжні, пишні булочки підкорять вас та ваших близьких. Спробуйте – і переконайтесь у цьому самі.
Раніше ми розповідали, як спекти ніжні кекси без молока, сметани та кефіру.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно — 380 г
- молоко — 500 мл
- яйце — 1 шт.
- цукор — 50-70 г
- ванільний цукор — 10 г
- вершкове масло — 40 г
- сіль — 3 г
- сухі дріжджі — 5 г
Начинка:
- мак — 100 г
- цукор — 50 г
- мелена кориця — 5 г
Приготування:
- Розтопіть та остудіть вершкове масло.
- Мак залийте 50 мл окропу і залиште під кришкою приблизно 30 хвилин, після чого розітріть і злийте зайву рідину.
- Змішайте молоко та вершкове масло. Вбийте в суміш яйце і все збийте.
- Додайте борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, сухі дріжджі та замісіть тісто.
- Розтягніть трохи липке тісто (не використовуйте качалку, щоб зберегти легкість) на присипаній борошном поверхні прямокутним пластом.
- Розподіліть по тісту мак, посипте зверху цукром та корицею. Заверніть тісто рулетом і наріжте впоперек на окремі булочки.
- Перенесіть булочки зрізом вниз/вгору на лист з пергаментом на дистанції одна від одної. Залиште на 20-30 хвилин під рушником або плівкою у теплі.
- Випікайте булочки у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)
Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)