Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПишні, ароматні і дуже смачні: печемо здобні булочки з маком і корицею

Пишні, ароматні і дуже смачні: печемо здобні булочки з маком і корицею

Этот материал также доступен на русском языке
1 серпня в Україні святкують Медовий Спас. Цього дня заведено готувати здобу з маком. Пропонуємо вам простий рецепт дуже смачних булочок.

Здобні булочки з корицею та маком – ідеальний варіант випічки до чаю чи кави, і не тільки на Маковея, але будь-якого іншого дня. Ніжні, пишні булочки підкорять вас та ваших близьких. Спробуйте – і переконайтесь у цьому самі.

Раніше ми розповідали, як спекти ніжні кекси без молока, сметани та кефіру.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно — 380 г
  • молоко — 500 мл
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 50-70 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • вершкове масло — 40 г
  • сіль — 3 г
  • сухі дріжджі — 5 г

Начинка:

  • мак — 100 г
  • цукор — 50 г
  • мелена кориця — 5 г

Приготування:

  1. Розтопіть та остудіть вершкове масло.
  2. Мак залийте 50 мл окропу і залиште під кришкою приблизно 30 хвилин, після чого розітріть і злийте зайву рідину.
  3. Змішайте молоко та вершкове масло. Вбийте в суміш яйце і все збийте.
  4. Додайте борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, сухі дріжджі та замісіть тісто.
  5. Розтягніть трохи липке тісто (не використовуйте качалку, щоб зберегти легкість) на присипаній борошном поверхні прямокутним пластом.
  6. Розподіліть по тісту мак, посипте зверху цукром та корицею. Заверніть тісто рулетом і наріжте впоперек на окремі булочки.
  7. Перенесіть булочки зрізом вниз/вгору на лист з пергаментом на дистанції одна від одної. Залиште на 20-30 хвилин під рушником або плівкою у теплі.
  8. Випікайте булочки у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні