Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧому кришиться вершкове масло - якісний це продукт чи ні

Чому кришиться вершкове масло – якісний це продукт чи ні

Этот материал также доступен на русском языке
Вершкове масло виготовляють з вершків та продуктів переробки молока. Воно часто є у раціоні українців, адже полюбилося за притаманний йому смак, запах. Якісним вважається продукт, що має жирність не менше 61,5%.

За температури 12°C вершкове масло набуває пластичної консистенції, що дозволяє легко його різати та використовувати для бутербродів. Проте іноді можна придбати продукт, який за зовнішніми ознаками є якісним, але при нарізанні кришиться. Про що це свідчить?

Раніше ми розповідали, у чому користь вершкового масла.

Коли масло кришиться – головні причини

Експерти називають кілька причин, через які вершкове масло може кришитися. Перша – порушення умов зберігання. Кришитися буде масло, яке кілька разів заморожували та розморожували.

Читайте такожМасло, сир і молоко: як у домашніх умовах перевірити якість і не потрапити на фальсифікат

Навіть якісний продукт проходить чималий шлях від виробника до споживача. У цьому процесі можливі технічні збої при транспортуванні або при зберіганні. Тому, купуючи масло в магазині, обирайте те, упаковка якого не пошкоджена і виглядає охайно.

Друга причина крихкості масла – порушення технології виробництва. Ймовірно, ви придбали не дуже якісний продукт, у яких додали певну кількість рослинних жирів. Саме вони роблять масло крихким.

На які групи ділиться вершкове масло за вмістом жиру

Вершкове масло не може містити рослинних жирів – уважно читайте склад, вказаний на упаковці. Однак масова частка жиру може різнитися:

  • екстра – 80-85%;
  • селянське – 72,5-79,9 %;
  • бутербродне – 61,5-72,4 %;
  • топлене – не менше 99 %.

Як зберігати масло, щоб воно не втратило свої смакові якості

Термін зберігання вершкового масла у замороженому вигляді може коливатися від 15 до 90 днів. Але в холодильнику шматок цього продукту в споживчому пакуванні можна зберігати не більше 3 діб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні