П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 31 липня — чому цього дня категорично не...

Свята та народні прикмети 31 липня — чому цього дня категорично не можна підмітати

Этот материал также доступен на русском языке
31 липня в Україні відзначають День безпородного собаки та День народження Гаррі Поттера. Християни вшановують пам'ять праведного Євдокима. Іменини відзначають Антон, Арсеній, Василь, Володимир, Георгій, Єгор, Єгорій, Євдоким, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Ганна, Єлизавета.

31 липня – яке свято відзначають в Україні

31 липня в Україні святкують День безпородного собаки. Він був заснований в 2005 році експертом з домашніх тварин із США Колліном Пейджем. Свято покликане підкреслити, що безпородні собаки заслуговують на увагу, визнання і турботу не менше, ніж породисті представники. Дворняга — найпоширеніша “порода” у світі, за оцінками фахівців на планеті їх понад 150 мільйонів.

Також 31 липня святкують День народження Гаррі Поттера. Це один з найпопулярніших персонажів, створений англійською письменницею Джоан Роулінг. Серія книг про магічний світ заслужила любов шанувальників по всьому світу, які й відзначають щороку народження Гаррі. А народився 31 липня 1980 року в сім’ї Джеймса та Лілі Поттерів. Цього дня фанати влаштовують тематичні костюмовані вечірки, поділяються на фанфіки, малюнки, присвячені улюбленому персонажу.

31 липня – яке церковне свято 2024

31 липня 2024 року християни вшановують пам’ять праведного Євдокима.

Святий народився в IX столітті в малоазійській Каппадокії в сім’ї благочестивих християн, які мали почесне походження і вплив при дворі імператора Феофіла.

Євдоким здобув гарну освіту і весь вільний час проводив у храмах. В юності дав обітницю безшлюбності і уникав спілкування з дівчатами.

Він вступив на військову службу, а згодом був призначений правителем Хорсіанської області, де правив мудро і справедливо, допомагав жебракам, сиротам і вдовам, захищав простих людей.

Помер у 840 чи 842 році. Після його смерті на могилі ставалися чудеса — люди зцілювалися від біснування та хвороб.

31 липня – що не можна сьогодні робити

31 липня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • викидати залишки хліба зі столу — інакше будуть проблеми з фінансами;
  • ходити в лазню одному — може налякати нечиста сила;
  • підмітати — можна вимести щастя з дому;
  • робити важливі покупки — вони будуть невдалими.

31 липня – що заведено робити цього дня

Раніше 31 липня було заведено ходити в лазню, але тільки не одному, причому потрібно було вклонитися під час входу, а після себе обов’язково залишити мило, рушник та воду.

Згідно з місячним посівним календарем, 31 липня 2024 року — сприятливий день для посіву зелені, редиски, тепличних овочів, озимих культур та сидератів. Можна викопувати картоплю та інші коренеплоди, збирати врожай фруктів, ягід та горіхів, знищувати бур’яни. Не рекомендується пересадження квітів, рясний полив рослин та перекопування ґрунту.

31 липня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • вітряна погода — до сніжної зими;
  • ліс уранці покритий туманом — до хорошого врожаю грибів;
  • вранці туман швидко розсіюється — до ясної та сухої погоди;
  • листя на березі пожовтіло — до ранньої осені.

31 липня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Антон, Арсеній, Василь, Володимир, Георгій, Єгор, Єгорій, Євдоким, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Ганна, Єлизавета.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні