Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаОбов'язково зробіть це у серпні і вам гарантовано великий урожай полуниці наступного...

Обов’язково зробіть це у серпні і вам гарантовано великий урожай полуниці наступного року

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця найулюбленіша ягода не лише дітей, а й дорослих. А ще вона дуже корисна. У її складі є марганець – важливий елемент для організму. Він бере участь у синтезі серотоніну («гормону щастя»), зміцнює кістки та допомагає при діабеті. Щоб урожай полуниці радував вас наступного року, потрібно терміново внести спеціальне підживлення.

Раніше ми писали, що зробити, щоб полуниця була смачною та солодкою.

Саме у серпні досвідчені городники радять провести певні маніпуляції на грядці полуниці. Зробити це треба до вересня, щоб наступного року був добрий урожай улюблених ласощів. Квіткові бруньки врожаю наступного сезону полуниці закладають до вересня.

Городники пропонують три найкращі варіанти серпневого підживлення для полуниці:

  1. Для підгодівлі на кожен квадратний метр грядки потрібно внести суміш із 30 г суперфосфату та 15 г сульфату калію. Добриво слід закрити у борозенки між рядами на відстані 20 см від рослин, попередньо грядку необхідно добре полити.
  2. Для підгодівлі можна приготувати спеціальний мінеральний коктейль: 2 ст. л. суперфосфату змішати з 1 склянкою деревної золи і розчинити у відрі води. Нехай трохи постоїть, а потім розчином потрібно щедро полити полуничні грядки.
  3. І ще один варіант підживлення: у серпні рослини слід обробити 0,3% розчином сечовини. Обприскувати краще ввечері або за хмарної погоди.

Не варто також забувати про поливу полуничної грядки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні