Раніше ми пропонували вам приготувати за незвичайним рецептом баклажани в соусі, а також пасту із запечених баклажанів за східним рецептом. Спробуйте зварити ще й незвичайне варення із кабачків.
Мариновані огірки з аґрусом
Інгредієнти:
Огірки (невеликі) — 2 кілограми, аґрус — 300 грамів, часник — 6-7 зубчиків, листя вишні — 6 штук, листя смородини — 3 штуки, великий лист хрону — 1 штука, корінь хрону — 1 штука, суцвіття кропу — 1 штука, перець горошком — 9 штук, гвоздика — 9 штук, вода — 2 літри, сіль — 4 столові ложки, цукор — 6 столових ложок, столовий оцет 9% — 0,5 склянки.
Приготування:
- Огірки промити і залити холодною водою на 3-4 години.
- Листя та кріп подрібнити. Часник і корінь хрону нарубати невеликими шматками. Усе скласти в миску і перемішати.
- Три літрові банки простерилізувати. На дно кожної банки викласти по рівній частині зеленої суміші. Зверху помістити огірки, на огірки викласти по рівній частині митого аґрусу.
- Закип’ятити воду і залити огірки. Прогрівати банки з огірками на огрівнику 15 хвилин.
- Потім злити воду, закип’ятити ще раз, залити огірки і так само прогріти 15 хвилин.
- Потім ще раз злити воду з огірків, додати в неї спеції — гвоздику, перець, сіль, цукор і оцет.
- Проварити цей маринад 10-15 хвилин на повільному вогні, залити ним огірки до верху.
- Кришки простерилізувати 5 хвилин, закатати банки і залишити їх на два дні догори дном під ковдрою.
На третій день перевернути банки і залишити ще на два дні під ковдрою.