Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе помідори, а справжня заморська дивина: незвичайний рецепт маринованих смажених томатів

Не помідори, а справжня заморська дивина: незвичайний рецепт маринованих смажених томатів

Этот материал также доступен на русском языке
Є безліч різних рецептів маринованих помідорів, але цей уже встиг підкорити господарок своєю незвичністю, і, звичайно, смаком. Тому пропонуємо спробувати законсервувати смажені томати на зиму.

Краще готувати відразу на кілька баночок більше, оскільки ці помідори швидко з’їдаються.

Раніше ми розповідали, що потрібно покласти в банку при консервуванні огірків, щоб вони вийшли ще смачніше.

Інгредієнти:

  • помідори (скільки поміститься в банки);
  • часник – 3 зубчики на 1 літрову банку;
  • цукор — 3 ст.л. на 1 літрову банку;
  • сіль — 1 ч. л. з гіркою на 1 літрову банку;
  • оцет 9% – 3 ст.л. на 1 літрову банку;
  • масло для смаження помідорів.

 

Приготування:

  1. Для цього рецепту краще брати томати “сливки”, якщо їх немає, то просто вибирайте не дуже великі плоди однакового розміру.
  2. Помийте їх обсушіть.
  3. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте помідори з усіх боків до золотистої скоринки, за часом – по 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. У чисті стерилізовані банки щільно укладіть обсмажені помідори, чергуючи шари з нарізаним дрібними пластинками часником.
  5. В окрему каструлю налийте воду з розрахунку на одну літрову банку, додайте сіль, цукор, коли вода закипить, додайте оцет. Гарячим маринадом, що вийшов, залийте помідори в банках, так, щоб рідина їх покрила.
  6. Банки накрийте кришками та відправте їх у каструлю з водою для стерилізації. Літрові банки потрібно стерилізувати близько 15 хвилин після закипання води у каструлі.
  7. Закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і дайте охолонути. Після цього перенесіть консервацію до прохолодного приміщення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні