Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 28 липня – сьогодні треба завітати до дідусів...

Свята та народні прикмети 28 липня – сьогодні треба завітати до дідусів та бабусь

Этот материал также доступен на русском языке
28 липня відзначаються Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку, Всесвітній день боротьби з гепатитом, День працівників торгівлі, День PR-фахівця, Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Християни цього дня вшановують пам'ять апостолів Прохора, Ніканора, Тимона та Пармена.

28 липня – яке свято відзначається в Україні

23 липня відзначається Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку, заснований Папою Римським Франциском. Ідея полягає в тому, щоб цього дня продемонструвати повагу людям старшого та похилого віку.Тож цього дня прийнято вітати мам та тат своїх батьків.Слід зазначити, що у календарі кілька дат, присвячених старим. В Україні День бабусь та дідусів святкують 28 жовтня. Сьогодні – чудова нагода зібратися за одним столом зі своїми літніми родичами, вручити їм символічні подарунки та просто поговорити. Адже найголовніший подарунок для людей похилого віку – увага.

28 липня відзначається Всесвітній день боротьби з гепатитом. Дата затверджена на честь дня народження Баруха Самюеля Бламберга, який відкрив вірус гепатиту B і отримав Нобелівську премію. Мета цього дня — підвищити поінформованість про вірусний гепатит, який може призвести до серйозних захворювань, таких як цироз та рак печінки. Існує п’ять основних типів вірусів гепатиту: A, B, C, D та E.

28 липня в Україні святкується День працівників торгівлі, заснований у 1995 році указом президента Леоніда Кучми. Свято було створено для підтримки ініціатив працівників торгівлі та профспілок. Торгівля завжди відігравала важливу роль в економіці України, починаючи з часів Київської Русі.

Крім того, 28 липня святкується День PR-фахівця, який вшановує працю фахівців зі зв’язків з громадськістю, що створює та підтримує позитивний імідж компаній, брендів та публічних осіб. PR-фахівці відіграють важливу роль, допомагаючи організаціям та людям ефективно спілкуватися з громадськістю, організовувати прес-конференції, створювати прес-релізи та проводити різноманітні заходи.

Всесвітній день охорони природи також відзначається 28 липня. Цей день було створено з ініціативи ЮНЕСКО для підвищення поінформованості про екологічні проблеми та стимулювання дій щодо їх вирішення. У різних країнах проводяться заходи, такі як посадка дерев, прибирання сміття та екологічні акції щодо збереження біорізноманіття.

Яке 28 липня церковне свято

28 липня (за новим календарем) відзначається день пам’яті святих апостолів Прохора, Ніканора, Тимона та Пармена. Вони були серед 70 апостолів, обраних для допомоги 12 апостолам. Прохор був супутником апостолів Петра та Іоанна, став єпископом Нікомідії та помер мученицько. Никанор постраждав у день, коли було вбито Стефана. Тімон був єпископом в Аравії, дивом врятувався з печі, але пізніше був розіп’ятий. Пармен проповідував у Македонії і помер, з різних джерел, або від хвороби, або мученицьки.

Що не можна робити 28 липня

  • Не слід відмовляти у допомозі.
  • Заборонено шити, вишивати та в’язати.
  • Не можна лихословити, лаятись чи пліткувати.

Народні прикмети та традиції на 28 липня

  • Якщо мурахи будують високі мурашники, то зима буде ранньою та холодною.
  • Хмари, що пливуть високо, віщують суху і теплу погоду.
  • Вранці багато роси на траві — очікується хороша погода вдень.
  • Яскраві мерехтливі зірки вночі означають, що вдень буде гроза.

У давнину в цей день вшановували ковалів, вважаючи їх надлюдьми, здатними керувати полум’ям, водою та залізом.

Іменинники 28 липня

Сьогодні іменини відзначають: Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Юліан, Олена, Анастасія, Антоніна, Ірина.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні