Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЗнищуємо головного шкідника капусти — капустяну блішку: найперевіреніші методи

Знищуємо головного шкідника капусти — капустяну блішку: найперевіреніші методи

Этот материал также доступен на русском языке
Капустяна блішка — небезпечний шкідник, який легко може залишити вас без урожаю. Щоб цього не сталося, використовуйте перевірені часом методи боротьби зі шкідником.

Є багато шкідників, готових за дві секунди з’їсти вашу капусту, але капустяна блішка – мабуть, найчастіший “гість”. Помітили дірочки на листі чи капуста довго не зав’язується? Потрібно вживати заходів негайно, адже шкідник здатний знищити овоч дуже швидко. Не поспішайте використовувати хімію – краще довіртеся перевіреним народним методам боротьби з капустяною блішкою.

Раніше ми розповідали, як боротися з бурою плямистістю на огірках та томатах.

Найкращі народні засоби боротьби з капустяною блішкою

Тютюновий пил з попелом. Візьміть 400 г тютюнового пилу та склянку попелу. У 10-літрове відро з окропом всипте суміш і залиште настоюватися добу, періодично помішуючи. Процідіть розчин та розведіть його простою водою у пропорції 1:2. Для кращого прилипання додаємо рідке мило із розрахунку 2 ст. л на кожні 10 л води. Для обприскування використовуйте звичайний віник. Обробку робіть кожні 3-4 дні протягом двох тижнів.

Настій кульбаби: 500 г свіжого листя і коріння кульбаби пропустіть через м’ясорубку, залийте кашку, що вийшла, 10 л води, добре перемішайте, процідіть і додайте 1 ст. л. рідкого мила. Настоєм обробіть капусту.

Розчин валеріани: 1 пляшечку валеріани розчиніть у 3 л води та обробіть розчином капусту у суху похмуру погоду.

Котячий або собачий шампунь від бліх: візьміть 1 чайну ложку шампуню від бліх і розведіть у 1,2 л води. Обробіть розчином капусту та інші свої хрестоцвіті рослини, розпорошивши рідину на листя з усіх боків, а також основи рослин та землю навколо них.

Вас також можуть зацікавити новини:

Ще пригощатимете сусідів: 10 хитрощів для вирощування рясного врожаю помідорів

Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні