П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтара чавунна сковорода блищатиме, як нова – ось що треба зробити

Стара чавунна сковорода блищатиме, як нова – ось що треба зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Чавунний посуд – дуже довговічний. Його люблять використовувати досвідчені господині, адже смажити і тушкувати дуже зручно, а смак страв виходить неперевершений.

Якщо вам дісталася у спадок стара чавунна сковорода з товстим шаром нагару або ви з якихось причин допустили його утворення, не опускайте рук.

Такий посуд можна почистити в домашніх умовах. Вона й надалі буде зручним кухонним девайсом і навіть стане окрасою вашої колекції.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб до сковороди нічого не прилипало.

Як очистити нагар у домашніх умовах

Найбільш ефективним методом очищення чавунної сковорідки є її кип’ятіння у розчині господарського мила та канцелярського клею.

  1. У велику ємність слід налити 8-10 літрів води, додати 150 грамів натертого на велику тертку господарського мила та стільки ж канцелярського клею.
  2. Поставити на вогонь. Суміш повинна закипіти, а всі складники розчинитися. Після цього у киплячий розчин кладемо брудні сковорідки.
  3. На повільному вогні «варимо» сковорідки 2-3 години.
  4. Якщо вода википає – доливаємо так, аби покрити посуд.
  5. Коли сковорідки охолонуть до комфортної температури, нагар слід зчистити металевим скребком. Товсті шари забруднення можна знімати ножем.

За потреби, якщо увесь нагар не відчистився, процедури кип’ятіння можна повторити. Однак розчин слід приготувати новий.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як не зіпсувати дорогу антипригарну сковороду

Українки можуть отримати допомогу 15 тисяч доларів: встигніть подати заявку до 31 липня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні