Для нашої найпростішої та найсмачнішої страви потрібні хліб, котлета, зелень та майонез, листя салату, маринований огірок, сира або смажена цибуля, помідор, сир.
Раніше ми писали, як лічені хвилини приготувати цей смачний сніданок.
27 липня 1900 року американський гастроном Луї Лессінг продав перший в історії гамбургер. Він поклав традиційний німецький біфштекс між двома круглими булочками, додав соус та лист салату. У цьому вся вигляді гамбургер став символом гастрономії Нового Світу.
Пропонуємо сьогодні приготувати класичний гамбургер за рецептом самого Луї Лессінга.
Якщо приготувати гамбургер вдома з натуральних та свіжих продуктів, то фастфуд перетвориться не лише на смачну, а й корисну їжу.
Інгредієнти:
- Булочки для бургера – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 400 г
- Сир твердий – 30-50 г
- Помідор – 1-2 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Листя салату – 5-6 шт.
- Майонез – 2 ч. л.
- Кетчуп – 2 ч. л.
- Перець чорний — до смаку
- Сіль — до смаку
- Олія соняшникова — для смаження.
Приготування:
- У м’ясний фарш додаємо сіль та перець за смаком, добре вимішуємо та робимо плоску котлету. Натискаємо великим пальцем у центр котлети, щоб вона не здулася під час обсмажування.
- Обсмажуємо котлету 4-5 хвилин з кожного боку.
- На готову котлету кладемо тонкий шматочок сиру.
- Помідори нарізаємо кружальцями, твердий сир — тонкими пластинами, солоний огірок — тонкими кружальцями.
- В окремій робимо соус з майонезу та кетчупу.
- Булочку розрізаємо навпіл і змащуємо соусом.
- Викладаємо листя салату.
- На салат кладемо нарізану тонкими кільцями цибулю.
- На цибулю викладаємо кружальце помідора.
- На кружечок помідора викладаємо котлету.
- На котлету викладаємо пару скибочок солоного огірка та скибочку сиру.
- Накриваємо бургер другою частиною булочки.
- За таким же принципом формуємо решту бургерів.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: