П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакого домашнього сиру ви ще не їли: головна інтрига – у ньому...

Такого домашнього сиру ви ще не їли: головна інтрига – у ньому немає звичних інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Ми вже звикли до різноманітності сирів. Але цей сир не просто оригінальний. Він дуже корисний. А ще у ньому немає молока.

Раніше ми розповідали, чим корисний сир тофу, який уже 2 тисячі років люблять у Японії та Китаї.

Сьогодні відзначається День тофу. Цей вид сиру має нейтральний смак і використовується в різних рецептах. А приготувати його можна і в домашніх умовах. Для цього нам знадобиться мультиварка.

Інгредієнти:

  • 1,5л. концентрованого соєвого молока,
  • 3 р. коагулянту для тофу.

Як коагулянта можна взяти – нігарі. Ця сіль є у магазинах на поличках для приготування японських страв.

Приготування:

  1. Заливаємо соєве молоко в каструлю мультиварки та нагріваємо його до 80-85 градусів. Така температура потрібна для правильної коагуляції (згортання) соєвого молока.
  2. Поки молоко нагрівається до потрібної температури, розводимо наш коагулянт у невеликій кількості гарячої води та перемішуємо до повного розчинення кристалів. При постійному помішуванні додаємо весь розчин у каструлю та припиняємо мішати. Коагуляція відбувається майже миттєво.
  3. Закриваємо кришку мультиварки, попередньо виставивши режим підігріву на 80-85 градусів, та залишаємо ще на 15-20 хв.
  4. Поки молоко затворюється, потрібно підготувати прес з підручних на кухні предметів: друшляк з марлею і, наприклад, банку з водою
  5. Відкриваємо кришку нашої мультиварки і поступово шумівкою перекладаємо «соєвий сир» у друшляк.
  6. Краї марлі треба закрутити і зверху на масу сиру поставити прес.
  7. Через 30 хвилин класичний тофу готовий.

Акуратно перекладаємо тофу на тарілку та знімаємо марлю.

Готовий тофу краще зберігати у холодильнику в ємності з водою. Не забудьте міняти воду щодня.

Цей сир можна використовувати у будь-якому літньому салаті.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Готуємо домашній твердий сир із кисломолочного: краще, ніж у магазині

Самі варимо сир удома: економічно, екологічно та дуже смачно

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні