Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЦі помилки не можна допускати при пранні: наслідки будуть серйозними: що багато...

Ці помилки не можна допускати при пранні: наслідки будуть серйозними: що багато хто робить не так

Этот материал также доступен на русском языке
Вартість пральних машин складає кругленьку суму, тому кожна господиня намагається користуватися цим приладом акуратно, аби нічого не зіпсувати. Втім, деякі звички можуть дуже нашкодити і пралці, і одягу, який вона пере.

Пральна машина дозволяє звести участь людини в процесі прання білизни до мінімуму. Достатньо завантажити речі в барабан, увімкнути пральну машину та вибрати необхідну програму. Після закінчення дістаємо практично суху білизну.

Раніше ми розповідали, як часто потрібно прати постільну білизну.

А за наявності функції сушіння одяг можна відразу одягати або складати в шафу. Не дивно, що пральна машина-автомат стала незамінною побутовою технікою практично у кожному будинку.

Чому не можна зберігати брудну білизну у пральній машині

Здавалося б, така звичка – складати брудний одяг відразу у барабан машини – не може зробити ніякої шкоди. Але насправді, експерти радять відмовитися від цієї практики. Брудні речі варто класти у спеціальний контейнер, який провітрюється. Саме тому кошики для білизни мають велику кількість отворів. Адже, коли ми кладемо брудні, трохи вологі речі в барабан, а потім його ще й закриваємо, щоб приміщення виглядало більш охайним, ми створюємо чудове середовище для розвитку бактерій і грибків.

Бруд, піт, залишки шкірного сала, плями від продуктів харчування в закритому середовищі при кімнатній температурі отримують хороші умови для розвитку патогенної мікрофлори. Кілька годин або кілька днів – і плями на одязі стануть складнішими, а грибок із тканини перейде на гумові ущільнювачі пральної машини.

Тому краще між праннями тримати барабан порожнім, чистим і сухим, а дверцята до нього трохи відчиненими.

Чужорідні елементи небезпечні для прання

Досвідчені господині завжди уважно перевіряють кишені. Ключі, монети, шматки паперу, запальнички тощо – практично усі речі, які люди носять у кишенях, можуть серйозно зіпсувати прання і нашкодити пральній машині.

Те саме стосується елементів декору на одязі. Варто перевіряти, чи добре тримаються ґудзики, палетки та камінці. Усе це, а також великі залишки їжі або шматки бруду можуть забиравати фільтри і стічну трубу. А металеві предмети здатні навіть пошкодити барабан.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні