Новини

З чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше – користі чи шкоди

При виготовленні розчинної кави кавові зерна обсмажують, подрібнюють та обробляють гарячою водою. Одержаний концентрований розчин висушують та перетворюючи на порошок. Так отримують порошкову каву.

Раніше ми розповідали, що корисніше чай або кава.

Якщо розчин спочатку заморожують, а потім сушать у вакуумі – виходить сублімована кава. Для виготовлення розчинної кави у гранулах, порошок зволожують ще раз, перетворюючи в гранули. Найрідше зустрічається розчинна кава у вигляді концентрованої рідини.

Чим розчинна кава відрізняється від зернової кави

Навіть не смакувавши, розчинну каву можна легко відрізнити від натуральної через її аромат. Він значно слабший. Втім виробники іноді додають штучні або натуральні ароматизатори, щоб домогтися більш яскравих ароманот.

Нерідко для виробництва розчинної кави використовують сировину гіршої якості, яка вже не годиться для натуральної. Пошкоджені або не достатньо достиглі зерна, навіть відходи від виробництва натуральної кави можуть іти на розчинні сорти. Це одна з причин, чому смак розчинного напою значно відрізняється від натурального. Крім того, технологія виробництва також призводить до різниці в смаках. Адже в цьому процесі поєднання компонентів відрізняється від звичайного заварювання.

Користь розчинної кави

Серед корисних властивостей розчинної кави можна відзначити її сечогінний ефект. Це стане в нагоді, коли з організму потрібно вивести зайву воду. Тому розчинну каву можна в помірній кількості вживати людям, які страждають набряками.

Перевагою є також ціна розчинної кави: вона дешевша. Крім того, така кава готується швидше і не потребує спеціального посуду.

Шкода розчинної кави

Таким напоєм не варто зловживати людям старшого віку. Адже це може призвести до крихкості кісткової тканини та неприємних відчуттів у суглобах– розчинна кава вимиває кальцій. Напій також здатен подразнювати слизову оболонку та стінки шлунку. Тож людям, які страждають на захворювання кишково-шлунково тракту або мають неприємні відчуття в області шлунку, краще відмовитися ід розчинної кави.

Новое на сайте

  • Новини

Зберігати сало в морозилці довше за цей термін не можна: воно втрачає смакові якості

Щоб якомога довше зберегти сало, багато господинь поміщають його в морозильну камеру. Але скільки можна…

25/11/2024 07:41
  • Новини

Свята та народні прикмети 25 листопада – чому цього дня в жодному разі не можна їсти гостре

25 листопада в Україні відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Християни вшановують…

25/11/2024 06:55
  • Новини

Якщо в будинку є кефір та сир – ось що готують розумні господині на сніданок: оригінальна випічка

Якщо ви любите експериментувати, цей рецепт домашньої випічки вам обов'язково варто спробувати.

25/11/2024 05:27
  • Новини

Фіалка цвістиме шапками у будь-яку пору року – ось що прикопують у горщик досвідчені квітникарі

У багатьох українців підвіконня прикрашають фіалки, але не всі квітникарі можуть похвалитися яскравим та пишним…

24/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 25 листопада

У понеділок, 25 листопада, під впливом антициклону на всій території країни опадів не очікується. Вночі…

24/11/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 25 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

24/11/2024 20:51