Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіВідкрито форму реєстрації на грошову допомогу: хто зможе отримати виплати і як...

Відкрито форму реєстрації на грошову допомогу: хто зможе отримати виплати і як оформити

Этот материал также доступен на русском языке
Українці із двох областей можуть оформити нову грошову допомогу. Які категорії можуть подати заявки – читайте у нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, де видають безкоштовні сертифікати на продукти від мережі супермаркетів АТБ.

Благодійний Фонд «Право на захист» за підтримки Гуманітарного фонду України проводить збір даних для отримання грошової допомоги на оренду житла у 2024 році.

Проєкт реалізується у містах Вінниця та Дніпро з метою підтримки сімей ВПО після вимушеного переміщення та сприяння їхній інтеграції та адаптації у нових громадах протягом шести місяців.

Хто може отримати допомогу?

Сім’ї ВПО, які були вимушені переміститися після 24.02.2022, які ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла від міжнародних організацій, а також належать до однієї з таких категорій населення:

  • ВПО, що мешкають у місцях тимчасового проживання (МТП), здатні оплачувати приватну оренду житла після закінчення терміну дії програми грошової допомоги на оренду житла;
  • ВПО, що мешкають у МТП під загрозою виселення, особливо ті, що проживають у школах та дитячих садках, у зв’язку з поверненням цих закладів в освітню діяльність;
  • ВПО, які вже проживають в орендованому житлі, які перебувають під загрозою виселення і не мають іншої альтернативи, окрім як переселитися до МТП;
  • нові ВПО (до 01.03.2024 р.), які не бажають проживати в МТП.

Претенденти на участь у програмі повинні відповідати хоча б одному з критеріїв уразливості:

  • сім’я з одним із батьків (пріоритет надаватиметься жінці, що самостійно очолює домогосподарство) з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років (до 23 років за умови навчання на очній формі чи дуальній формі) або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • сім’я, що складається з однієї / кількох самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або осіб похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років;
  • сім’я з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, ВІЛ, туберкульоз, важкий медичний стан (ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, тяжкі травми, потреба в трансплантації органу, потреба в паліативній допомозі)); наявність хвороби має бути підтверджено медичною довідкою.
  • прийомні сім’ї, які виховують дітей без супроводу та дітей, розлучених із батьками (документально підтверджено)
  • домогосподарства з трьома або більше дітьми віком до 18 років (не включно);
  • домогосподарства з вагітними жінками або жінками, з дітьми віком до трьох років.

Всі ці цільові групи повинні бути здатні оплачувати приватну оренду житла в кінці періоду підтримки. Для цього вони повинні чітко розуміти тривалість грошової допомоги та план подальшої активності для одержання можливості оплачувати оренду.

Домогосподарство також повинно мати можливість знайти житло для оренди та сплатити перші два місяці його оренди.

Спосіб подання заявки на участь у програмі

Заповнити анкету претендента на участь у проекті можна самостійно, перейшовши за посиланням https://forms.gle/Mea6D6UNZKzcpouU8

Після подання заявки інформацію в ній буде додатково перевірено на відповідність умовам програми, а також на факт отримання подібної допомоги від інших міжнародних організацій.

Домогосподарства, які стануть учасниками програми, отримуватимуть кошти на розрахунковий рахунок трьома платежами. Такий банківський рахунок має бути дійсним ще не менше 6–8 місяців, а також:

  • належати саме вам;
  • бути гривневим;
  • не бути соціальним, кредитним, за програмами «є Підтримка» / «єМалятко»;
  • має бути вказано банківський рахунок IBAN — UA+27 цифр (без пропусків).

Вся інформація, яку ви надаєте під час реєстрації, є конфіденційною. Надаючи свої персональні дані, ви погоджуєтесь на передачу їх постачальнику фінансових послуг з метою отримання грошової допомоги.

Джерело: to4ka.fun 

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні