Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується виплат ВПО: в Україні змінено список територій, де ведуться бойові дії

Стосується виплат ВПО: в Україні змінено список територій, де ведуться бойові дії

Этот материал также доступен на русском языке
Від списків, затверджених Міністерством з питань тимчасово окупованих територій, залежить можливість отримувати виплати ВПО.

В Україні оновили перелік територіальних громад, розташованих у районах, проведення воєнних дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Мешканці цих територій мають право отримання державної допомоги на проживання.

Список оновлено згідно з наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 25 червня 2024 року №170.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Раніше ми розповідали, кому з переселенців треба подати заяву, інакше пенсії не буде.

Список було затверджено у грудні 2022 року та періодично оновлюється. Зміни до нього вносяться за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Державну допомогу в розмірі 2000 гривень на дорослу людину на місяць та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю можливо оформити саме мешканцям територіальних громад, внесеним до списків.

З переліку також можуть прибрати громади та виплати у такому разі припинять. Тому дуже важливо відстежувати списки. Ознайомитись з останніми оновленнями можна за посиланням.

Оформити державну допомогу на проживання можна дистанційно через “Дію” або очно, звернувшись до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або органу соцзахиті за новим місцем проживання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Який страховий стаж потрібен для отримання соціальної пенсії у 2024 році

Якби не працював, пенсія була б більшою: чому стаж великий, а пенсія маленька (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні