Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПерець буде рости як на дріжджах: найпотужніша підгодівля з двох звичайних компонентів

Перець буде рости як на дріжджах: найпотужніша підгодівля з двох звичайних компонентів

Этот материал также доступен на русском языке
Солодкий перець росте на кожній ділянці, але не всім овочівникам вдається зібрати великі плоди, особливо в це посушливе та аномально спекотне літо. Але є потужне підживлення, яке вас точно забезпечить урожаєм.

Досвідчені дачники поділилися рецептом простого, але дуже потужного підживлення, після якого овочі просто будуть рости наввипередки. Це підживлення слід провести в період активного плодоношення.

Раніше ми розповідали, як приготувати найкраще підживлення для перцю.

Як приготувати потужне добриво на основі дріжджів

Удобрюють дріжджами перець не менше трьох разів за сезон. Перший раз – після висадки розсади у відкритий ґрунт, другий раз – у період масового цвітіння та втретє – під час активного росту плодів.

Потрібно взяти 200 г дріжджів, розчинити в 5 л води та додати 1 столову ложку цукру. Залишити на 2 години у теплі. Потім взяти 1 частину дріжджового настою і розбавити у 10 частинах води. Полити рослини з розрахунку 0,5-1 літр під кожний перець.

Також гарний ефект дає поєднання дріжджів та золи. Золу можна внести під корінь рослини і потім полити дріжджовим розчином.

Довідка: Щоб перець добре ріс і плодоносив, потрібно періодично розпушувати ґрунт, щоб коріння дихало. Зазвичай розпушування проводять на глибину 5-7 сантиметрів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні