Новини

Королеві Каміллі – 77: як друга дружина короля Великобританії завойовувала прихильність

Раніше ми розповідали про зачіски принцеси Діани, які досі не виходять із моди.

Знайомство та довге розлука: кожен обрав свій шлях

Камілла та принц Чарльз зустрілися 1971 року. Хоча належала до одного соціального кола, проте офіційно знайомі не були. Познайомившись у домі спільної подруги, швидко заприятелювали і почали зустрічатися. Як пара бували на матчах з поло та відвідували нічний клуб. Згодом Чарльз познайомився з родиною Камілли, а її представив своїй сім’ї. Але стосунки припинилися, коли принц виїхав за кордон, щоб приєднатися до Королівського флоту на початку 1973 року.

Того ж року Камілла вийшла заміж. Королівські біографи стверджують, що шлюб принца з цієї жінкою на той момент був нереальний. Каміллу нібито не вважали гідною партією майбутнього короля. Проте через 6 років пара відновила стосунки. Кажуть, що чоловік Камілли не особливо заперечував, адже і сам мав численних коханок. Мину рік-другий, і Чарльз одружиться з леді Діаною Спенсер 1981 року.

Телефонний скандал і книга про леді Ді: скелети вилітають із шафи

Про те, що шлюб принца з леді Ді не став перепоною для його зустрічей з Каміллою, розповіла книга «Діана: Її справжня історія» 1992 року. Після її виходу пресу і громадськість сколихнув телефонний скандал. «Каміллагейт» – таку назву отримала телефонна розмова, яка була підслухана і опублікована 1993 року. Як свідчить стенограма бесіди, Чарльз сказав Каміллі, що хоче «жити всередині її штанів» і навіть може перетворитися на тампон Tampax. Це поставило крапку в шлюбі Чарльза і Діани. Рівень довіри й прихильності до принца Уельського стрімко впав. А Камілла цього ніколи й не мала.

1994 року Чарльз нарешті розповів про свої стосунки з Каміллою у телевізійному інтерв’ю. Він назвав її «чудовим другом». Зізнався, що стосунки між ними відновилися, коли його шлюб «безповоротно розірвався». Подружжя Паркер-Боулз подало на розлучення після 22 років шлюби. Вони виховали двох дітей. При чому Чарльз став хрещеним батьком для їхнього сина Тома.

Довгий шлях до прихильності: завдання стати леді

Здавалося, британці ніколи не приймуть такий вибір свого монарха. Лід у їхніх серцях розтанув, коли вони побачили, як жінка бореться разом із Чарльзом з його онкологічним захворюванням, як дбає про нього і про монархію в країні загалом. Кажуть, хвороба короля ще більше зблизила пару, яка разом уже кілька десятиліть.

Хоча в юності Камілла не надто звертала увагу на свій стиль і не вирізнялася смаком у манері вдягатися, у свої 77 років королева є однією з найбільш елегантних королівських персон.

Метки: Велика Британія іменини королева

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56
  • Статті

Чи правильно нараховано пенсію: чи варто звертатися до суду

Не дуже великі пенсії, високий прожитковий рівень, високі та зростаючі ціни, інфляція – все це…

16/09/2024 16:49