П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТі самі смаколики з дитинства – найпростіший вдалий рецепт повітряної та пишної...

Ті самі смаколики з дитинства – найпростіший вдалий рецепт повітряної та пишної випічки до чаю

Этот материал также доступен на русском языке
Вергуни чи хрустики знайомі кожному. Це популярні ласощі до чаю або кави. У кожної господині є свій рецепт, але сьогодні пропонуємо вам поекспериментувати та приготувати найбільш пишні та найбільш повітряні вергуни.

Раніше ми розповідали, як спекти самий хрусткий хмиз.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 200 мл теплого кефіру;
  • 1 яйце;
  • 100 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 12 г розпушувача;
  • 30 г цукрової пудри;
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури з’єднати з яйцем та цукром, розмішати. До речі, яйце теж потрібно заздалегідь дістати із холодильника. Усі інгредієнти мають бути однієї температури.
  2. Просіяти борошно і з’єднати його з розпушувачем, додати до кефіру, всипати ванільний цукор. Замісити тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким.
  3. Розкачати тісто шаром із товщиною близько 0,7-0,8 см. Ножем нарізати прямокутники розміром 3х6 см. У середині кожного прямокутника зробити надріз і протягнути один край смужки через розріз.
  4. Смажити вергуни потрібно в сковороді з високими бортиками, тому що при жарінні вони добре збільшуються.
  5. Сковороду розігріти з олією і смажити хрустики з обох боків до золотистої скоринки.
  6. Щоб прибрати зайву олію, готові вергуни потрібно викладати на паперові серветки.
  7. За бажанням хрустики посипати пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні