Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯк насправді діє огірок на шкіру обличчя – розкрита правда: такого ви...

Як насправді діє огірок на шкіру обличчя – розкрита правда: такого ви точно не очікували

Этот материал также доступен на русском языке
Огірок здавна широко використовується в косметології. Від простого протирання шкіри обличчя шматком овоча до дорогих засобів від знаних косметичних брендів – огірок завоював своє почесне місце в сфері краси. Ми розберемо два популярні засоби для шкіри обличчя з огірка, яка можна легко приготувати в домашніх умовах. Чи справді вони такі корисні?

Раніше ми розповідали, які маски можна зробити з пива.

Огіркова маска зі зволожуючим ефектом

Анжеліка Миколенко, яка опублікувала рецепт на своїй сторінці у Фейсбуці, переконує, що така маска допоможе шкірі довго утримувати вологу, а також втамує свербіж.

Знадобиться подрібнена половина свіжого огірка, яку слід змішати з 2 столовими ложками гелю алое вера. Пастоподібну маску треба акуратно нанести на обличчя, зробити делікатний масаж і залишити на 30 хвилин. Потім зняти засіб зі шкіри і промити обличчя водою.

Зверніть увагу, що такий засіб не можна зберігати.

Заморожений огірок для сяючої шкіри

Блогерка з Тік-Току Едді Бекман масажує шкіру свого обличчя замороженим огірком. Каже, що такі процедури роблять її «сяючою та красивою». Чимало людей вже наслідують її приклад. Адже це дуже простий і бюджетний прийом: розрізати огірок навпіл і заморозити шматки.

Ті, хто вже спробував, діляться результатом: огірок зменшує набряк, заспокоює сонячні опіки, зволожує та тонізує шкіру, а декому навіть допомагає боротися з акне та зменшити пігментацію.

Чого більше в огірковому догляді: користі чи шкоди

Косметологи наголошують, що заморожені огірки не можуть покращити стан шкіри. Ці овочі корисні для організму, коли їх вживають у їжу. А на шкіру можуть чинити подразнюючу дію, – переконує Кім Чанг з Медичного коледжу Бейлора.

Водночас доктор медичних наук Джошуа Цайхнер рекомендує використовувати не заморожені, а тільки охолоджені в холодильнику огірки. Таким чином вдасться звузити кровоносні судини та зменшити набряк. Але такий ефект не буде тривалим.

Але для великої кількості людей огірок як засіб для шкіри може принести більше шкоди, аніж користі. Є велика ймовірність запалення шкіри, особливо у тих, хто страждає на екзему, акне або псоріаз. А заморожений шматок овоча може призвести до термічного опіку.

Навіть огірок кімнатної температури, якщо його довго залишати на обличчі, може спрацювати в зворотному напрямку. Кружальця, які підсохли, почнуть витягувати вологу зі шкіри. Тож при тривалому контакті огірок здатен зневоднювати.

Для людей, схильних до алергії, цей овоч може стати серйозним подразником.

Тому зважте всі «за» і «проти» перед тим, як тестувати на своїй шкірі популярні домашні засоби з огірків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні