Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” на сковороді.
І називається цей торт «Пломбір». Рецептом незвичайного, але дуже смачного десерту без випічки поділилася фудблогер zhuravlina_cooking в Instagram.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна;
- 60 г цукру;
- 120 г вершкового масла;
- Щіпка солі;
Для крему:
- 500 г сметани 20%;
- 2 курячі яйця;
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 50-60 г вершкового масла;
- 120 г цукру.
Приготування:
-
- Змішайте м’яке вершкове масло, цукор, борошно та щіпку солі. Руками розітріть у крихту.
- Розігрійте суху сковороду на плиті та частинами обсмажте крихту, помішуючи, до золотистого кольору. На це піде 5-6 хвилин.
- Коли крихта готова, можна приступати до приготування крему.
- У сотейнику або каструлі змішайте яйця, крохмаль, сметану та цукор.
- Варіть крем, постійно помішуючи, до загусання. Як тільки з’являться перші бульбашки – варіть ще 30 секунд.
- Зніміть з плити і всипте ванільний цукор і додайте вершкове масло.
- Відставте трохи крихти для посипання торта. А решту розділіть на 4 рівні частини.
- Збирати торт краще у роз’ємній формі. Низ форми застеліть пергаментом або харчовою плівкою.
- Першим шаром викладіть крихту, потім змастіть її кремом, знову шар крихти та крем. Чергуємо, доки не закінчиться крихта.
- Зверху прикрасьте торт залишками крихти і відправте в холодильник на 6-7 годин.
- За смаком такий торт дуже нагадує «Наполеон», але готується він у рази швидше та простіше.
- Смачний десерт до чаю чи кави готовий! Приємного чаювання.