Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЗахистіть виноград від хвороб та шкідників: це потрібно зробити одразу після цвітіння

Захистіть виноград від хвороб та шкідників: це потрібно зробити одразу після цвітіння

Этот материал также доступен на русском языке
Обробка винограду після цвітіння — обов'язкова умова для здорового росту. Розповідаємо, як її провести.

Відразу після цвітіння винограду необхідно обрізати — так ви забезпечите стабільний розвиток культури. Обрізка також захистить виноград від небезпечних захворювань та шкідників. З цією ж метою дуже важливо обробити виноград. Розповідаємо про найефективніші народні методи обробки винограду після цвітіння.

Раніше ми розповідали, як виростити великі та солодкі кавуни.

Топ-5 методів обробки винограду

  1. Розчин марганцівки: розчиніть 5 г марганцівки в 10 літрах води. Таким розчином потрібно обприскувати виноград кілька разів на місяць — він захистить рослину від сірої гнилі та оїдіуму.
  2. Розчин соди: у 10 літрах води розчиніть 2 ст. л. соди, 10 крапель йоду та 50 г рідкого мила. Обприскувати виноград таким розчином потрібно кілька разів на місяць.
  3. Настій часнику: подрібніть 150-200 г зубчиків часнику, додайте 10 літрів води, добре перемішайте і залиште настоюватися на 5-7 днів. Процідіть розчин та обробіть ним виноград. Часник містить велику кількість фітонцидів та ефірних олій, що робить його корисним у боротьбі з плодожеркою, попелицею, мідяницею та кліщами. Свіжий часниковий розчин діє швидко – шкідники гинуть на другий день після обприскування.
  4. Настій томатного бадилля: Томатне бадилля наріжте ножем або садовими ножицями, викладіть 1,5 кг цієї крихти у відро на 15 літрів і залийте 10 літрами води. Настоюйте розчин протягом 3-4 годин. Процідіть та обприскуйте їм посадки винограду – засіб особливо ефективний проти попелиці.
  5. Деревний попіл: у 5 літрах води розчиніть 1 склянку добре просіяного деревного попелу й настоюйте розчин протягом 12-24 годин. Обприскувати таким розчином виноград потрібно по листу. Цей засіб ефективно бореться з попелицею та іншими шкідниками, а також зміцнює імунітет винограду.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний фонд надає нові види допомоги українцям: хто може отримати виплати

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме паливо з 1 вересня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні