Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 12 липня – чому цього дня потрібно трохи поплакати...

Свята та прикмети 12 липня – чому цього дня потрібно трохи поплакати та пожаліти себе

Этот материал также доступен на русском языке
12 липня в Україні відзначають Всесвітній день бортпровідника. Православні вшановують пам'ять святих мучеників Прокла та Іларія. Іменини відзначають Михайло і Федір. У народному календарі Прокл-великі роси. У цей день не потрібно лихословити і зловживати алкоголем.

12 липня – яке свято відзначають в Україні

12 липня в нашій та багатьох інших країнах відзначають Всесвітній день бортпровідника. Відомо, що перші професіонали, чиїм завданням стало обслуговування пасажирів під час польотів, з’явилися в Німеччині 1928 року. Мета свята полягає в тому, щоб висловити подяку стюардесам і стюардам за їхню непросту і відповідальну працю. Адже, зокрема, завдяки їхній роботі наші подорожі стали комфортними та безпечними. Вітаємо бортпровідників з їхнім святом і бажаємо їм професійних злетів, задоволених клієнтів і м’якої посадки!

Також 12 липня щороку мільйони людей відзначають День фотографа, який святкують усі аматори та професіонали, причетні до фотосправи. Вітаємо сьогодні всіх фотографів і бажаємо їм 100% якісних знімків і вдалих ракурсів!

А ще 12 липня щороку в усьому світі відзначають День простоти. Свято створили, щоб позбавити людей складнощів і метушні повсякденного життя хоча б на один день у році. Адже простота допомагає нам сфокусуватися на головному, поліпшити розуміння та ефективність, знизити рівень стресу, а також створити гармонію та баланс у різних сферах життя. Будьте простішими та життя заграє для вас новими яскравими фарбами!

Крім того, мільйони людей щороку в другу п’ятницю липня відзначають Всесвітній день шашлику або Всесвітній день смаженого м’яса. Пропонуємо вам відсвяткувати смачне літнє свято, вийшовши на природу і приготувавши шашлик власноруч. Нехай свіже повітря, приємні аромат серпанку і хороша компанія допоможуть вам відзначити свято і наповнити цей день незабутніми враженнями.

12 липня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять святих мучеників Прокла та Іларія, які віддали своє життя за свою віру.

Святий Прокл відмовився від поклоніння язичницьким богам, за що його заарештували та намагалися примусити зрадити християнську віру жорстокими тортурами. Але Прокл доблесно терпів муки та в результаті загинув.

Святий Іларій також відмовився від поклоніння ідолам і віддавав своє життя за християнську віру. Святий став жертвою гонінь імператора Трояна, але відстоював свою віру до самого кінця.

12 липня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • купатися у водоймах – високий ризик нещасних випадків на воді,
  • займатися важкою фізичною працею, а також рукоділлям,
  • переїдати та зловживати алкоголем – до проблем зі шлунком у майбутньому,
  • лихословити – по життю будуть переслідувати невдачі.

Також 12 липня вважається невдалим днем для фінансових справ, великих покупок і оформлення кредитів.

12 липня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святих звертаються з проханнями про зміцнення віри, збереження благочестя і зцілення від недуг.

Наші пращури вірили, що цього дня слід обов’язково допомогти тому, хто потребує, хоча б просто порадою. 

Свято 12 липня отримало назву Прокл – великі роси. Вважається, що сьогодні роса має цілющу силу, і по ній потрібно обов’язково пройтися босоніж. Люди здавна цього дня вмивалися росою, щоб довше залишатися молодими, а також вилікувати хвороби та захиститися від пристріту. 

Також вважається, що сьогодні варто трохи поплакати та пожаліти себе. Це принесе радість і спокій та допоможе полегшити горе тим, хто його переживає.

12 липня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • вранці роса і сильний туман – найближчими днями буде ясна погода;
  • немає роси – до негоди та похмурих днів;
  • гриби в лісі з’явилися – чекай похолодання;
  • бджоли голосно дзижчать – іде сильна спека.

12 липня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Антон, Арсеній, Вероніка, Гавриїл, Іван, Марія, Михайло та Федір.

Вас також можуть зацікавити новини:

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Українки можуть отримати допомогу 15 тисяч доларів: встигніть подати заявку до 31 липня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні