Неділя, 6 Жовтня, 2024
ГоловнаГрошіВнутрішні переселенці отримуватимуть нові виплати від держави

Внутрішні переселенці отримуватимуть нові виплати від держави

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики заявили, що планують виплачувати нову допомогу внутрішньо переміщеним особам. Вона допоможе вирішити одну з важливих проблем.

Внутрішньо переміщеним особам видаватимуть субсидію на оренду житла. Механізм нових виплат розробляє Міністерство соціальної політики України.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Раніше ми розповідали, як зміняться виплати ВПО у липні.

Проєкт майбутніх виплат презентують уже 10 липня.

Як наголошують у Міністерстві соціальної політики, у відомстві працюють над забезпеченням необхідної підтримки всім громадянам під час війни, але особливе місце посідають саме внутрішньо переміщені особи.

Однією з головних потреб громадян, які вимушено евакуювалися у безпечніші місця, є саме оренда житла. І таку підтримку планує забезпечити держава.

Мінсоцполітики спільно з Офісом Ради Європи в Україні проведе публічне обговорення цього нового інструменту. До нього приєднаються народні депутати, представники органів влади, міжнародних організацій та громадськості.

На які виплати мають право ВПО

Станом на сьогодні внутрішньо переміщені особи мають право на отримання державної допомоги на проживання у розмірі 2000 гривень на місяць на дорослого та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю. Такі виплати пропонують протягом пів року, після чого продовжити їх можуть лише певним уразливим категоріям.

Крім того, для ВПО діють різні програми грошової допомоги від міжнародних організацій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія за втратою годувальника: кому та на яких умовах її призначають

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні