Пиріжки із заварного тіста виходять м’якими, пухкими і з хрусткою скоринкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріжки на плавленому сирку.
Інгредієнти:
- Вода – 400 мл (200 мл теплої та 200 мл окропу);
- Сухі дріжджі – 8 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Рослинна олія – 3 ст. ложки;
- Борошно – 500-600 г.
Приготування:
- В окремій мисці з’єднайте олію, склянку борошна, сіль і цукор і залийте 200 мл окропу. Добре розмішайте, щоб вийшло заварне тісто.
- Потому влийте 200 мл теплої води, розмішайте, додайте дріжджі і знову розмішайте, всипте борошно, що залишилося, замісіть тісто.
- Накрийте його та залиште в теплому місці буквально на 30 хвилин. Це тісто швидке і вистоювати його годину-півтори не потрібно, за 30 хвилин воно повністю готове до формування та смаження пиріжків. Але за бажання або якщо у вас є час, можете дати тісту постояти 1 годину, щоб воно було ще пишніше і повітряніше.
- З цих інгредієнтів виходить 12-15 пиріжків. Начинку можете брати будь-яку – і солодку, і солону.
- Пиріжки смажте на розігрітій з достатньою кількістю олії сковороді з двох сторін.
- Готові пиріжки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.