Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПриберіть зі свого життя всього одну звичку - і ви позбавитеся жиру...

Приберіть зі свого життя всього одну звичку – і ви позбавитеся жиру на животі без дієт

Этот материал также доступен на русском языке
Для багатьох людей із зайвою вагою знайома проблема: жиру на животі позбутися дуже важко. Навіть для володарок стрункого тіла, жирові відкладення на животі можуть приносити дискомфорт.

Раніше ми розповідали, яка гімнастика допоможе очистити організм.

Як позбутися «животика»

Незважаючи на поширену рекламу різних способів схуднення у певних частинах тіла, у тому числі у зоні живота, системи організму так не працюють. Як стверджує дієтолог Кетрін Брукін, немає способів схуднути лише у певній ділянці тіла. Тільки при загальному схудненні можна втратити об’єми і на животі.

Звичка, що перешкоджає схуднення живота

Своїм клієнтам, які звертаються з проханням допомогти в схудненні, Кетрін Брукінг радить позбутися головної звички, що цьому перешкоджає. Насправді потрібно відмовитися від висококалорійної їжі. Насамперед йдеться про дуже жирні та солодкі страви.

Національна бібліотека США з медицини, яка є найбільшою у світі і належить до установ Національного інституту здоров’я, провела дослідження на цю тему. Виявляється, найбільше ваги людина набирає від дуже смачної, обробленої їжі.

Раціон струнких людей складається переважно з природніх, мінімально оброблених продуктів. Овочі та фрукти, цільні крупи, нежирне м’ясо, горіхи, невелика кількість рослинної олії. Тоді як у людей, що страждають від зайвих кілограмів, у раціоні багато цукру і нездорової, оброблено їжі.

Що їсти, щоб довго не відчувати голоду

У раціон варто включати більше продуктів з великою кількістю клітковини та білку. Це забезпечить ситість надовго і вбереже від бажання перекусити солодощами. Якщо обійтися без десерту важко, кондитерські вироби слід замінити свіжими або сушеними фруктами чи ягодами.

Які напої заважають позбутися живота

Коли мова йде про висококалорійну їжу, не можна нехтувати також напоями з великою кількістю калорій. Солодка газована вода, промислові соки, солодкі кавові напої та компоти, а також алкоголь непомітно, але дуже суттєво додають калорії. Їх варто замінити на чисту воду, натуральні соки в невеликій кількості, несолодкі чай і каву.

Чи можна зменшити живіт фізичними навантаженнями

Окремі вправи для схуднення в районі живота навряд чи будуть ефективними. Проте загальні фізичні навантаження для тих, хто хоче позбутися жиру на животі, обов’язкові. Загальному схудненню, а значить і зменшенню живота, сприятимуть систематичні заняття спортом. Обирайте заняття звааючи на свій вік, вагу та стан здоров’я. Універсальним варіантом стане ходьба, плавання, танці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні