Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаДодайте 5 чайних ложок цього звичайного компонента на відро води – і...

Додайте 5 чайних ложок цього звичайного компонента на відро води – і ви не впізнаєте свій виноградник

Этот материал также доступен на русском языке
На які тільки хитрощі не йдуть виноградарі, щоб зібрати хороший виноград. Звичайно, вирощування винограду не обходиться без підживлень та обробок, але цілющий настій можна приготувати з підручних засобів, отримавши копійчаний, але досить ефективний засіб.

Мова про звичайну соду.

Раніше ми розповідали про краще підживлення для винограду.

Перше, що слід зазначити, це антисептичні та антимікробні властивості соди. Вона здатна знищувати бактерії, грибки та інші мікроорганізми, що робить її відмінним засобом для боротьби з грибковими захворюваннями винограду, такими як борошниста роса та сіра гнилизна. Обробка винограду содою допомагає запобігти розповсюдженню цих хвороб та захистити врожай від ураження.

Крім того, сода має відмінні антиоксидантні властивості, які допомагають захистити виноград від впливу різних агресивних факторів, таких як забруднення повітря, ультрафіолетові промені і т.д. Це сприяє поліпшенню якості та збереженню врожаю. А ще, сода допомагає зробити виноград солодшим.

Як правильно застосовувати соду на винограднику

Щоб захистити виноград від борошнистої роси, потрібно обприскати кущі содовим розчином, для цього в 10 л води розчиняють 5 чайних ложок соди та обробляють листя з усіх боків та лози.

Щоб розчин краще прилипав, досвідчені виноградарі додають до нього зовсім трохи господарського мила, натертого на тертці або рідке мило.

Цей же розчин допоможе позбутися і сірої гнилі.

Також виноградарі вигадали хитрий спосіб боротьби з гусеницями. Для цього виноград і соду потрібно змішати в однакових пропорціях та посипати листя.

Таким чином, обробка винограду содою має безліч переваг і може суттєво допомогти виноградарям у збільшенні врожайності та захисту рослин від хвороб та шкідників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні