Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаНовиниОпалення взимку не буде: мешканці цих поверхів у багатоквартирних будинках будуть змушені...

Опалення взимку не буде: мешканці цих поверхів у багатоквартирних будинках будуть змушені з’їжджати

Этот материал также доступен на русском языке
Частина українців узимку може залишитися не лише без електроенергії, а й без опалення. Експерт зробив прогноз.

Експерти прогнозують невтішну ситуацію взимку. Зокрема, до проблем з електроенергією можуть додатись проблеми з опаленням, а саме – мешканці верхніх поверхів багатоповерхівок можуть залишитися без опалення.

Про це повідомив голова ради української асоціації поновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв в ефірі “Київ24”.

Раніше ми розповідали, чому українці можуть залишитися без газу.

За його словами, основною проблемою взимку стане не лише генерація опалення, а й його подача на висоту понад дев’ять поверхів. Як пояснив Ігнатьєв, до дев’ятого поверху тиск може видати те, що дають теплостанції. І якщо, наприклад, Київська ТЕЦ-5 може дати необхідний тиск, то багатьом іншим станціям це не під силу.

Для забезпечення опаленням верхніх поверхів багатоповерхівок необхідно використовувати додаткові генератори, особливо при відключення електроенергії. Але в Україні наразі це дефіцитний товар. Дефіцитом може стати і паливо, необхідне роботи генераторів.

За словами Ігнатьєва, вже сьогодні черга за генераторами розписана на рік уперед. Паніка серед населення може спричинити і ажіотаж на заправках.

Підтверджує думку Ігнатьєва та засновник громадського об’єднання “Союз споживачів комунальних послуг” Олег Попенко. За його словами, в особливій небезпеці мешканці багатоквартирних будинків, які не підключені до центрального опалення. Якщо температура опуститься до -10 градусів і нижче, мешканці таких будинків можуть з’їжджати, оскільки нічого не можна буде зробити.

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні