Є різні способи приготування гороху, звичайно, найшвидше вариться горох, який попередньо був замочений.
Раніше ми розповідали, як правильно вирощувати горох.
Спочатку горох потрібно промити під холодною водою, стільки разів, щоб вода була абсолютно чистою.
Потім багато господинь заливають горох холодною водою. Але найкраще працює гаряча вода. Горох потрібно залити гарячою водою та залишити на ніч. Після такого замочування він звариться за 15-20 хвилин. Звісно, краще брати колотий горох, а не цілий.
Якщо ви не хочете замочувати горох, на допомогу прийде секретний компонент, який потрібно додати при варінні в каструлю.
Добре промитий горох залийте холодною водою та поставте на вогонь, коли вода закипить, потрібно почекати 15 хвилин і додати 0,5 ч. ложки соди з розрахунку на 2 л води. Горох розвариться буквально за 10-15 хвилин.
Також прискорити процес приготування гороху допоможе звичайна рослинна олія або вершкове масло.
У воду, де варитиметься горох, потрібно додати невелику кількість соняшникової олії (без запаху) або шматочок вершкового масла. Олія чи масло створить на поверхні рідини плівку, яка прискорює процес готування.