Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЧому розтріскуються качани капусти: що потрібно зробити, щоб зберегти врожай

Чому розтріскуються качани капусти: що потрібно зробити, щоб зберегти врожай

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть у досвідчених дачників на капусті можуть з'являтися тріщини. І начебто все зроблено правильно, але качани розтріскуються. У чому причина та як зберегти врожай?

У чому причини появи тріщин на капусті? Відповідь знайдете у нашій публікації.

Раніше ми розповідали, після яких рослин не можна висаджувати капусту.

Нестача вологи. Однією з основних причин розтріскування капусти є нестача вологи. Якщо ґрунт занадто сухий, рослина не отримує достатньо вологи для нормального розвитку і починає розтріскуватися.

Надлишок вологи. Якщо ґрунт занадто перезволожений, коріння капусти може почати гнити, що також може призвести до розтріскування та гниття рослини.

Нестача поживних речовин. Якщо ґрунт не містить достатньої кількості поживних речовин, капуста може бути більш вразливою до хвороб та шкідників, що у свою чергу може призводити до її розтріскування та гниття.

Що потрібно зробити, щоб уникнути розтріскування та гниття капусти

Все досить просто і під силу кожному овочівнику.

Потрібно підтримувати оптимальний рівень вологості ґрунту. Поливайте капусту регулярно, особливо під час сухості. Однак, уникайте перезволоження ґрунту.

Дотримуйтесь правильної агротехніки. Продуманий підхід до добрив та обробітку ґрунту може допомогти уникнути нестачі поживних речовин.

Обов’язково видаляйте уражені рослини. Якщо на капусті виявлено ознаки розтріскування або гниття, негайно видаліть уражені рослини, щоб запобігти поширенню хвороби на інші.

Дотримання перерахованих вище рекомендацій допоможе уникнути розтріскування і гниття капусти і зберегти врожай здоровим і красивим. Пам’ятайте, що турбота про рослини вимагає уваги та праці, але результат вартий усіх зусиль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні